fbpx

Saturday 08 August 2015

Sold Out

Motown Tribute

Start

23:00

Ticket prices

€ 7,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Sold Out

BIRD goes Detroit met een zinderende Motown-special! Op zaterdag 8 augustus brengen DJ Rob Manga en VJ Supreme Cuisine een eerbetoon aan het tijdloze muzieklabel, in zowel beeld als geluid. Verwacht een avond lang de mooiste dancefloor-anthems en videoclips van Motowns grootste sterren en verborgen parels.

Motown Music

Toen Berry Gordy Jr. in 1959 Motown Records oprichtte had de uit Detroit afkomstige ondernemer zich nauwelijks kunnen voorstellen hoeveel invloed zijn muzieklabel uiteindelijk zou hebben op de ontwikkeling van hedendaagse popmuziek. Motown was een van de eerste Afro-Amerikaanse labels die er in de jaren zestig in slaagde om wereldwijd succes te boeken met zwarte muziek. Door het succes van verschillende Motown-artiesten stond de typische, door popmuziek beïnvloede soul van het label internationaal al snel bekend als een genre op zich: Motown Music. Van 1960 tot 1969 stonden er maar liefst 79 Motown-nummers in de Amerikaanse Top 10 van The Billboard Top 100, een hele prestatie voor een klein muzieklabel uit Detroit.

Motown, in beeld én geluid

Tijdens BIRDs Motown Tribute mixen Dj Rob Manga en Vj Supreme Cuisine de mooiste Motown-nummers naadloos aan elkaar in beeld en geluid. Verwacht een soulvolle mix met tracks van Motown-legendes als Marvin Gaye, Diana Ross, Smokey Robinson en Stevie Wonder, tot aan de mooiste muziek van nieuwe sterren als Erykah Badu en Q-Tip. Het recept is eenvoudig: come over and celebrate!

Playlist

The official unoffical Motown Playlist

Mark you calendars: 3 juni – Motown Tribute. In de tussentijd kun je jezelf zoet houden met deze playlist.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Thursday 17 October

PJ Morton BIRD Rotterdam

PJ Morton

PJ Morton released his new album, PAUL and he will be performing his new songs in Rotterdam on October 17th in BIRD! Hope to see you there.

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]