fbpx

Saturday 08 August 2015

Sold Out

Motown Tribute

Start

23:00

Ticket prices

€ 7,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Sold Out

BIRD goes Detroit met een zinderende Motown-special! Op zaterdag 8 augustus brengen DJ Rob Manga en VJ Supreme Cuisine een eerbetoon aan het tijdloze muzieklabel, in zowel beeld als geluid. Verwacht een avond lang de mooiste dancefloor-anthems en videoclips van Motowns grootste sterren en verborgen parels.

Motown Music

Toen Berry Gordy Jr. in 1959 Motown Records oprichtte had de uit Detroit afkomstige ondernemer zich nauwelijks kunnen voorstellen hoeveel invloed zijn muzieklabel uiteindelijk zou hebben op de ontwikkeling van hedendaagse popmuziek. Motown was een van de eerste Afro-Amerikaanse labels die er in de jaren zestig in slaagde om wereldwijd succes te boeken met zwarte muziek. Door het succes van verschillende Motown-artiesten stond de typische, door popmuziek beïnvloede soul van het label internationaal al snel bekend als een genre op zich: Motown Music. Van 1960 tot 1969 stonden er maar liefst 79 Motown-nummers in de Amerikaanse Top 10 van The Billboard Top 100, een hele prestatie voor een klein muzieklabel uit Detroit.

Motown, in beeld én geluid

Tijdens BIRDs Motown Tribute mixen Dj Rob Manga en Vj Supreme Cuisine de mooiste Motown-nummers naadloos aan elkaar in beeld en geluid. Verwacht een soulvolle mix met tracks van Motown-legendes als Marvin Gaye, Diana Ross, Smokey Robinson en Stevie Wonder, tot aan de mooiste muziek van nieuwe sterren als Erykah Badu en Q-Tip. Het recept is eenvoudig: come over and celebrate!

Playlist

The official unoffical Motown Playlist

Mark you calendars: 3 juni – Motown Tribute. In de tussentijd kun je jezelf zoet houden met deze playlist.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]

Saturday 27 April

Royal Republic BIRD Rotterdam Kingsday

Royal Republic

Sit back, relax and enjoy the vibes! Royal Republic is óók dit jaar de plek waar je moet zijn op Koningsdag.

Thursday 02 May

Madison McFerrin BIRD Rotterdam

Madison McFerrin

Madison McFerrin houdt (in stijl) haar familienaam hoog. And the stakes are high: haar vader is Grammy-winnaar Bobby “Don’t Worry […]