fbpx

Friday 02 October 2015

Sold Out

360 Degrees

Motor City Drum Ensemble

w/ Hugo Mendez (Sofrito)

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (early BIRD) / € 14,- (pre-sale & door)

Sold Out

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Voor deze editie hebben we met Motor City Drum Ensemble een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende dj’s en producers van de hedendaagse housescene naar BIRD gehaald.

Motor City Drum Ensemble klinkt als een heel orkest maar is feitelijk slechts één man die luistert naar de naam Danilo Plessow. Danilo werd in 1985 geboren in een kleine stad in het zuiden van Duitsland, maar op jonge leeftijd verhuisde hij naar Stuttgart, Duitslands Motor City. Danilo begon al op zijn zesde met drummen en vijf jaar later maakte hij zijn eigen muziek met een computer en samples. Naast zijn meest bekende alter ego Motor City Drum Ensemble maakt hij ook muziek onder de iets minder bekende pseudoniemen Inverse Cinematics (broken beats), Jayson Brothers (discohouse) en Aphro Pzyko (broken beats). Voor het MCDE-project vermengt hij soul, disco en 90’s chicago- en detroithouse tot een rauw, diep en uiterst dansbaar geheel.

Ook als dj staat MCDE wereldwijd in hoog aanzien. Zo werd hij een aantal jaar geleden gevraagd door DJ-Kicks om een cd voor deze befaamde serie te maken. Dit werd een schitterende eclectische mix-cd, een van de hoogtepunten in deze serie. Daarnaast stond hij in 2014 op nummer 11 op de plaats in de dj-lijst van Resident Advisor. Verwacht op 2 oktober dan ook een breed georiënteerde set die varieert van de afrobeat van Tony Allen en de elektronica van Aphex Twin tot de chicagohouse van Larry Heard en de 70’s soul van James Mason.

In de tweede zaal kun je terecht voor de sounds van Hugo Mendez van Sofrito en voordat Motor City Drum Ensemble in BIRD zijn set begint, warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

Line-up

Motor City Drum Ensemble
Hugo Mendez
Thelonious

View agenda

Have A Look At This

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Friday 29 November

John Gómez

Transistor Rhythm pakt uit met hiptwisting clubavonden die je onderhand van ze gewend bent. The difference: vooraf pakken ze ééééxtra […]