Saturday 24 October 2015

Tickets

Key Change Live

Mocky

Start

19:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Mocky, ex-huisgenoot en mede-producer van Peaches en Feist, medeschrijver van de megahits ‘Multiply’ en ‘Another Day’ van BFF Jamie Lidell en de illustere hoofdrolspeler van de korte film Mockumentary waarin het ‘muzikale enigma Mocky’ wordt onderzocht. En toch is Mocky enigszins onder de radar gebleven. Geheel naar eigen wens, want deze multi-instrumentalist, zanger en producer richt zich liever op zijn eigen muzikale reis dan op groot commercieel succes. En lucky for us vervolgt hij die reis in BIRD.

Keyboardtas en dierentuinen

De muzikale loopbaan van Mocky begon midden jaren negentig in Toronto, waar hij samen met Peaches, Chilly Gonzales en Sticky de dadaïstische punkband The Shit oprichtte. Na een flink aantal optredens en wekelijkse live-hiphopjamsessies besloten Mocky en co. het muzikale klimaat in Europa te checken. Na een turbulente en vooral armoedige periode in Londen (waar hij regelmatig in zijn keyboardtas sliep) kwam hij terecht in Amsterdam. Daar lukte het hem zijn eerste (labelloze) album van de grond te krijgen. Dit album, In Mesopotamia, promootte hij door concerten in dierentuinen in heel Europa te geven. Niet iedereen was hier even blij mee, maar de aandacht van muziekjournalisten trok het zeker. In 2002 verruilde Mocky Amsterdam voor Berlijn, waar hij samen met vriend Jamie Lidell zijn volgende twee albums maakte. Are + Be en Navy Brown Blues maakten van Mocky een gevestigde naam in de Europese popscene. Samenwerkingen met Jane Birkin, Feist en Peaches en optredens op festivals als Sonar en Glastonbury volgden dan ook snel.

Key Change

Inmiddels is Mocky toe aan zijn vijfde album, Key Change. Op deze plaat heeft hij de elektronica verruild voor instrumentale nummers die hij bijna allemaal zelf inspeelde. De switch is geïnspireerd door de stad waar Mocky momenteel woont: Los Angeles. Hij heeft zich daar ondergedompeld in de underground jazz- en psychedelische scene. “I feel like the time is right for this music—people are hungry for real instrumentation”, voorspelt hij in een interview met Noisey. Het resultaat van deze nieuwe weg, deze nieuwe muziek, is een soulful en zonnig album. Van Mocky on stage kun je een combinatie verwachten van deze dromerige tracks en een uitvoering vol energie, interactie en experiment.

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]