fbpx

Tuesday 07 June 2016

Tickets

All Eyes On:

Max Graef Band

Presented by Carhartt Work in Progress

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)
CJP: € 10,- (pre-sale) / € 12,- (door)

Tickets

23 jaar is Max Graef. Met een muzikale bibliotheek waar je bang van wordt, talent waar je jaloers van wordt en met een groove waar je heel erg warm van wordt. Graef stapt achter zijn desks vandaan, en brengt ons zijn live-werk met vier Berlijnse vrienden.

Dwars wonderkind

Max Graef is een uitzondering tussen al het dj-geweld. En zo voelt hij het zelf ook. Hij is een van die bijzondere house-artiesten die eigenlijk geen house-artiest wil zijn. In tegenstelling tot veel dj’s heeft hij eerder een open relatie met house dan dat hij ermee getrouwd is, zo zegt hij zelf. In de roemruchte technotempel Panorama Bar draaide hij zonder vrees een hiphopset en zijn voorliefde voor funk en jazz kwam al tot uiting in wervelende sets in zijn hometown Berlijn en ver daarbuiten, zoals vorig jaar al bij All Eyes On. En nu komt de getalenteerde muzikant met een nieuw project: Max Graef Band.

Young DOG’s

Samen met vier vrienden gaat Max met de Max Graef Band de podia van Europa af. Vorig jaar speelden ze in de studio losse, geïmproviseerde jazzstukken die samen debuutplaat DOG opleverden. Hoe toepasselijk, voor deze jonge honden die een album maakten waarbij het plezier uit de boxen dondert. Ze draaien hun hand niet om voor een improvisatie die eindigt in een draaierige trip op een Fender Rhodes, delen overduidelijk een voorliefde voor funk en groove en het belangrijkste: ‘conventie’ komt niet voor in hun vocabulaire. Jazz wordt afgewisseld met dromerige effecten, old school samples en donkere drums. Max Graef Band is een Berlijnse nacht die langzaam overgaat in de ochtend met een oude funkplaat op repeat.

Interview

Max Graef gaat van nachtwerk naar jazzsessies

Berlijns afgevaardigde en new kid on the block Max Graef staat tussen twee werelden. ‘s Nachts draait hij urenlange, soulvolle […]

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).