Tuesday 07 June 2016

Tickets

All Eyes On:

Max Graef Band

Presented by Carhartt Work in Progress

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)
CJP: € 10,- (pre-sale) / € 12,- (door)

23 jaar is Max Graef. Met een muzikale bibliotheek waar je bang van wordt, talent waar je jaloers van wordt en met een groove waar je heel erg warm van wordt. Graef stapt achter zijn desks vandaan, en brengt ons zijn live-werk met vier Berlijnse vrienden.

Dwars wonderkind

Max Graef is een uitzondering tussen al het dj-geweld. En zo voelt hij het zelf ook. Hij is een van die bijzondere house-artiesten die eigenlijk geen house-artiest wil zijn. In tegenstelling tot veel dj’s heeft hij eerder een open relatie met house dan dat hij ermee getrouwd is, zo zegt hij zelf. In de roemruchte technotempel Panorama Bar draaide hij zonder vrees een hiphopset en zijn voorliefde voor funk en jazz kwam al tot uiting in wervelende sets in zijn hometown Berlijn en ver daarbuiten, zoals vorig jaar al bij All Eyes On. En nu komt de getalenteerde muzikant met een nieuw project: Max Graef Band.

Young DOG’s

Samen met vier vrienden gaat Max met de Max Graef Band de podia van Europa af. Vorig jaar speelden ze in de studio losse, geïmproviseerde jazzstukken die samen debuutplaat DOG opleverden. Hoe toepasselijk, voor deze jonge honden die een album maakten waarbij het plezier uit de boxen dondert. Ze draaien hun hand niet om voor een improvisatie die eindigt in een draaierige trip op een Fender Rhodes, delen overduidelijk een voorliefde voor funk en groove en het belangrijkste: ‘conventie’ komt niet voor in hun vocabulaire. Jazz wordt afgewisseld met dromerige effecten, old school samples en donkere drums. Max Graef Band is een Berlijnse nacht die langzaam overgaat in de ochtend met een oude funkplaat op repeat.

Interview

Max Graef gaat van nachtwerk naar jazzsessies

Berlijns afgevaardigde en new kid on the block Max Graef staat tussen twee werelden. ‘s Nachts draait hij urenlange, soulvolle […]

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.