fbpx

Friday 11 March 2016

Tickets

360 Degrees

Maurice Fulton

Start

23.00

Ticket prices

€ 10,-

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Met deze editie de Amerikaanse dj Maurice Fulton.

Gypsy Woman

De geniale producer en dj Maurice Fulton is een man van weinig woorden. Liever laat hij muziek voor zich spreken. Wat we wel (denken te) weten is dat hij opgroeide in de jaren zeventig en tachtig. Zoals veel van zijn generatiegenoten begon hij als hiphop-dj, maar het duurde niet lang voordat hij hiphop inruilde voor house en garage. Hij maakte verschillende nummers met o.a The Basement Boys en Ultra Nate, maar zijn grootste succes was ‘Gypsy Woman’ van Crystal Waters, een van de grootste househits uit de jaren negentig.

The Loft en Paradise Garage

Na deze hit vervolgde Maurice zijn weg als producer en bracht hij muziek uit op onder andere Nuphonic en Warp. De laatste jaren werkte hij vooral samen met Tirk, Kathy Diamond en DFA. In de hoedanigheid van producer wordt hij vergeleken met grootheden als Carl Craig, Derrick May en Frankie Knuckles. Naast producer is Maurice Fulton ook een zeer talentvolle dj. Zijn sets grijpen terug op de classics uit The Loft en Paradise Garage, clubs en party’s die ruggengraat van het New Yorkse clubleven in de jaren zeventig en tachtig vormden.

Natuurlijk zal resident Thelonious net als altijd het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds. En deze keer neemt hij Rotterdamse held Joe Manish mee!

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Friday 19 April

Nu Guinea

Diggin’ crates, diggin’ life: daar draait het om bij Nu Guinea! Het Napolitaanse duo is namelijk obsessed door de geschiedenis […]

Saturday 20 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.