fbpx

Friday 11 March 2016

Tickets

360 Degrees

Maurice Fulton

Start

23.00

Ticket prices

€ 10,-

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Met deze editie de Amerikaanse dj Maurice Fulton.

Gypsy Woman

De geniale producer en dj Maurice Fulton is een man van weinig woorden. Liever laat hij muziek voor zich spreken. Wat we wel (denken te) weten is dat hij opgroeide in de jaren zeventig en tachtig. Zoals veel van zijn generatiegenoten begon hij als hiphop-dj, maar het duurde niet lang voordat hij hiphop inruilde voor house en garage. Hij maakte verschillende nummers met o.a The Basement Boys en Ultra Nate, maar zijn grootste succes was ‘Gypsy Woman’ van Crystal Waters, een van de grootste househits uit de jaren negentig.

The Loft en Paradise Garage

Na deze hit vervolgde Maurice zijn weg als producer en bracht hij muziek uit op onder andere Nuphonic en Warp. De laatste jaren werkte hij vooral samen met Tirk, Kathy Diamond en DFA. In de hoedanigheid van producer wordt hij vergeleken met grootheden als Carl Craig, Derrick May en Frankie Knuckles. Naast producer is Maurice Fulton ook een zeer talentvolle dj. Zijn sets grijpen terug op de classics uit The Loft en Paradise Garage, clubs en party’s die ruggengraat van het New Yorkse clubleven in de jaren zeventig en tachtig vormden.

Natuurlijk zal resident Thelonious net als altijd het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds. En deze keer neemt hij Rotterdamse held Joe Manish mee!

View agenda

Have A Look At This

Friday 26 July

A Tribute To Fela Kuti

Vanavond staat helemaal in teken van de Nigeriaanse politieke activist: verwacht dus een hele hoop afrobeat en soortgelijke genres!

Sunday 04 August

Lee Fields BIRD Rotterdam

Lee Fields

Lee Fields begon zijn carrière zo’n 50 jaar geleden, maar zijn schorre en tegelijkertijd tedere James Brownachtige stem is nog altijd niet weg te denken uit soul- en funkland. 

Saturday 10 August

Blijdorp BIRD Rotterdam

Blijdorp Festival

Ook BIRD trekt er op uit dit festivalseizoen en op 10 augustus strijken we neer in Blijdorp met onze eigen stage. You know it’s good!