Wednesday 16 March 2016

Tickets

Matthew Halsall

& The Gondwana Orchestra

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Genre

Spirituele jazz, zo wordt de muziek van Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra genoemd. Warm, hypnotiserend en sprookjesachtig. Dit is jazz in zijn meest bezwerende vorm.

Fans als Gilles, Jamie en Mr. Scruff

‘UK music’s brightest talent’, zo wordt hij wel omschreven. Matthew Halsall is niet alleen een uiterst begaafde blazer, maar ook een bedreven songwriter, dj, arrangeur en bandleider. Oh ja, en labelbaas natuurlijk! Op zijn indielabel Gondwana Records zijn artiesten als Nat Birchall, GoGo Penguin – en natuurlijk Matthew zelf – verzameld. Zijn sound is doordrenkt van zijn liefde voor de spirituele jazz van Alice en John Coltrane en Pharoah Sanders, maar je vindt er ook meer hedendaagse, elektronische invloeden. Het is een sound die hem niet de minste fans opleverde: Gilles Peterson, Jamie Cullum en Mr. Scruff.

Meditatieve sprookjes

Afgelopen oktober verscheen Matthew Halsalls zesde album, Into Forever, de tweede plaat die hij samen met zijn band The Gondwana Orchestra maakte. Zijn spirituele, haast meditatieve sound is hierop dieper dan ooit tevoren. De invloeden van hedendaagse elektronica zijn weer aanwezig, aangevuld met psychedelische soularrangementen van Charles Stepney (o.a. Minnie Riperton). Matthews expressieve trompet is indrukwekkend als altijd en de soulvolle vocals van zangeres Josephine Oniyama maken het geheel warm en bezwerend. Alsof ze ons sprookjes toezingt…

 

View agenda

Have A Look At This

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]