fbpx

Wednesday 16 March 2016

Tickets

Matthew Halsall

& The Gondwana Orchestra

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Spirituele jazz, zo wordt de muziek van Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra genoemd. Warm, hypnotiserend en sprookjesachtig. Dit is jazz in zijn meest bezwerende vorm.

Fans als Gilles, Jamie en Mr. Scruff

‘UK music’s brightest talent’, zo wordt hij wel omschreven. Matthew Halsall is niet alleen een uiterst begaafde blazer, maar ook een bedreven songwriter, dj, arrangeur en bandleider. Oh ja, en labelbaas natuurlijk! Op zijn indielabel Gondwana Records zijn artiesten als Nat Birchall, GoGo Penguin – en natuurlijk Matthew zelf – verzameld. Zijn sound is doordrenkt van zijn liefde voor de spirituele jazz van Alice en John Coltrane en Pharoah Sanders, maar je vindt er ook meer hedendaagse, elektronische invloeden. Het is een sound die hem niet de minste fans opleverde: Gilles Peterson, Jamie Cullum en Mr. Scruff.

Meditatieve sprookjes

Afgelopen oktober verscheen Matthew Halsalls zesde album, Into Forever, de tweede plaat die hij samen met zijn band The Gondwana Orchestra maakte. Zijn spirituele, haast meditatieve sound is hierop dieper dan ooit tevoren. De invloeden van hedendaagse elektronica zijn weer aanwezig, aangevuld met psychedelische soularrangementen van Charles Stepney (o.a. Minnie Riperton). Matthews expressieve trompet is indrukwekkend als altijd en de soulvolle vocals van zangeres Josephine Oniyama maken het geheel warm en bezwerend. Alsof ze ons sprookjes toezingt…

 

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!