Saturday 12 November 2016

Tickets

Marcus Strickland

i.s.m. LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,- (pre-sale)/ € 19,- (door)
€ 13,- (CJP pre-sale)/ € 16,- (CJP door)

Genre

Na eerdere optredens in LantarenVenster en BIRD komt 21st-century-jazz-pionier Marcus Strickland terug naar Rotterdam! Samen met zijn vaste groep Twi-Life presenteert de sopraan-, alt- én tenorsaxofonist uit Miami zijn Blue Note-debuut Nihil Novi. Jazz goodness in BIRD!

Een leven gewijd aan jazz

Op de middelbare school werd het talent van Strickland ontdekt door zijn muziekleraar. Niet lang daarna besloot hij, net als zijn minstens zo getalenteerde tweelingbroer, drummer E.J. Strickland, zijn leven aan de jazz te wijden. Hij deed ervaring op in verschillende big bands en werkte met o.a. Wynton Marsalis, Tom Harrell, Dave Douglas, Jeff ‘Tain’ Watts en Nicholas Payton. Ook speelde hij lange tijd bij Roy Haynes’ Fountain of Youth.

Nihil Novi & Blue Note Records

Nu is Marcus on tour met zijn nieuwe plaat Nihil Novi, die dit jaar verscheen op het fameuze Blue Note Records. De plaat is een dynamische mix van afrobeat, neosoul, funk, r&b, gospel en hiphop met Strickland’s kenmerkende jazzy sax-sound als rode draad. Laat je deze avond omver blazen in BIRD!

Line-up

Marcus Strickland: saxofoon
Charles Haynes: drums
Kyle Miles: bas
Mitch Henry: keys

 

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.