Saturday 12 November 2016

Marcus Strickland

i.s.m. LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,- (pre-sale)/ € 19,- (door)
€ 13,- (CJP pre-sale)/ € 16,- (CJP door)

Genre

Na eerdere optredens in LantarenVenster en BIRD komt 21st-century-jazz-pionier Marcus Strickland terug naar Rotterdam! Samen met zijn vaste groep Twi-Life presenteert de sopraan-, alt- én tenorsaxofonist uit Miami zijn Blue Note-debuut Nihil Novi. Jazz goodness in BIRD!

Een leven gewijd aan jazz

Op de middelbare school werd het talent van Strickland ontdekt door zijn muziekleraar. Niet lang daarna besloot hij, net als zijn minstens zo getalenteerde tweelingbroer, drummer E.J. Strickland, zijn leven aan de jazz te wijden. Hij deed ervaring op in verschillende big bands en werkte met o.a. Wynton Marsalis, Tom Harrell, Dave Douglas, Jeff ‘Tain’ Watts en Nicholas Payton. Ook speelde hij lange tijd bij Roy Haynes’ Fountain of Youth.

Nihil Novi & Blue Note Records

Nu is Marcus on tour met zijn nieuwe plaat Nihil Novi, die dit jaar verscheen op het fameuze Blue Note Records. De plaat is een dynamische mix van afrobeat, neosoul, funk, r&b, gospel en hiphop met Strickland’s kenmerkende jazzy sax-sound als rode draad. Laat je deze avond omver blazen in BIRD!

Line-up

Marcus Strickland: saxofoon
Charles Haynes: drums
Kyle Miles: bas
Mitch Henry: keys

 

View agenda

Have A Look At This

Article

Marcus Stricklands partners in crime

We vonden zijn nieuwe album zo goed grooven dat we besloten dieper in de liner notes te duiken. Guess what we found out?

Friday 18 January

BRUUT at BIRD

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op 18 […]

Tuesday 29 January

Big Yuki at BIRD

BIGYUKI

New York’s finest komt naar BIRD!