fbpx

Saturday 12 November 2016

Tickets

Marcus Strickland

i.s.m. LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 16,- (pre-sale)/ € 19,- (door)
€ 13,- (CJP pre-sale)/ € 16,- (CJP door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Na eerdere optredens in LantarenVenster en BIRD komt 21st-century-jazz-pionier Marcus Strickland terug naar Rotterdam! Samen met zijn vaste groep Twi-Life presenteert de sopraan-, alt- én tenorsaxofonist uit Miami zijn Blue Note-debuut Nihil Novi. Jazz goodness in BIRD!

Een leven gewijd aan jazz

Op de middelbare school werd het talent van Strickland ontdekt door zijn muziekleraar. Niet lang daarna besloot hij, net als zijn minstens zo getalenteerde tweelingbroer, drummer E.J. Strickland, zijn leven aan de jazz te wijden. Hij deed ervaring op in verschillende big bands en werkte met o.a. Wynton Marsalis, Tom Harrell, Dave Douglas, Jeff ‘Tain’ Watts en Nicholas Payton. Ook speelde hij lange tijd bij Roy Haynes’ Fountain of Youth.

Nihil Novi & Blue Note Records

Nu is Marcus on tour met zijn nieuwe plaat Nihil Novi, die dit jaar verscheen op het fameuze Blue Note Records. De plaat is een dynamische mix van afrobeat, neosoul, funk, r&b, gospel en hiphop met Strickland’s kenmerkende jazzy sax-sound als rode draad. Laat je deze avond omver blazen in BIRD!

Line-up

Marcus Strickland: saxofoon
Charles Haynes: drums
Kyle Miles: bas
Mitch Henry: keys

 

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!