fbpx

Sunday 20 November 2016

Last tickets

LantarenVenster, Motel Mozaïque, Rotown & BIRD present:

Maceo Parker

in Rotterdamse Schouwburg

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 27,-

Last tickets

Genre

Tell your friends

Saxofonist en funk- en soulicoon Maceo Parker deelt al sinds de jaren zeventig zijn aanstekelijke funk met de wereld en bepaalde mede de sound van grootheden als James Brown, Bootsy Collins en George Clinton. En dan hebben we zijn jarenlange samenwerking met Prince nog niet eens genoemd!

James, George & Bootsy

We zouden graag een blik op Maceo Parkers contacts werpen, zijn lijst van samenwerkingen is in ieder geval indrukwekkend! Maceo begon zijn carrière als essentieel onderdeel van de motor die James Brown over het podium deed stuiteren. Zijn onmiskenbare geluid was te horen op hits als ‘Papa’s Got A Brand New Bag’ en ‘I Feel Good’. Daarnaast bouwde hij mee aan het alternatieve funkimperium van George Clinton en Bootsy Collins. Maceo beperkt zich in zijn collabo’s niet tot funk. Van bijdragen aan de meer poppy tracks van Deee-Lite, de r&b van Color Me Badd, de hiphop van De La Soul tot de rockplaten van Red Hot Chili Peppers en Keith Richards: the man has been busy!

En Prince dan?

In de jaren negentig zag Maceo Parker de mogelijkheid te werken aan zijn eigen projecten. Hij bracht meerdere albums uit, maar vooral Life on Planet Groove zette hem op de kaart van het funkfanuniversum. Naast zijn solo-projecten bleef hij energieke bijdragen leveren aan andermans muzikale uitspattingen, waaronder die van Prince, die hem liefkozend The Teacher noemde. Eind jaren negentig werd hij semi-los-vast-ish opgenomen in diens New Power Generation. In zijn optredens vind je al deze invloeden en ervaringen terug, oftewel alles tussen James Browns jarenzestigsoul en George Clinton’s freaky funk en dan nog wat vleugjes jazz en hiphop.

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotterdamse Schouwburg, Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en BIRD.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).