Sunday 20 November 2016

LantarenVenster, Motel Mozaïque, Rotown & BIRD present:

Maceo Parker

in Rotterdamse Schouwburg

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 27,-

Genre

Saxofonist en funk- en soulicoon Maceo Parker deelt al sinds de jaren zeventig zijn aanstekelijke funk met de wereld en bepaalde mede de sound van grootheden als James Brown, Bootsy Collins en George Clinton. En dan hebben we zijn jarenlange samenwerking met Prince nog niet eens genoemd!

James, George & Bootsy

We zouden graag een blik op Maceo Parkers contacts werpen, zijn lijst van samenwerkingen is in ieder geval indrukwekkend! Maceo begon zijn carrière als essentieel onderdeel van de motor die James Brown over het podium deed stuiteren. Zijn onmiskenbare geluid was te horen op hits als ‘Papa’s Got A Brand New Bag’ en ‘I Feel Good’. Daarnaast bouwde hij mee aan het alternatieve funkimperium van George Clinton en Bootsy Collins. Maceo beperkt zich in zijn collabo’s niet tot funk. Van bijdragen aan de meer poppy tracks van Deee-Lite, de r&b van Color Me Badd, de hiphop van De La Soul tot de rockplaten van Red Hot Chili Peppers en Keith Richards: the man has been busy!

En Prince dan?

In de jaren negentig zag Maceo Parker de mogelijkheid te werken aan zijn eigen projecten. Hij bracht meerdere albums uit, maar vooral Life on Planet Groove zette hem op de kaart van het funkfanuniversum. Naast zijn solo-projecten bleef hij energieke bijdragen leveren aan andermans muzikale uitspattingen, waaronder die van Prince, die hem liefkozend The Teacher noemde. Eind jaren negentig werd hij semi-los-vast-ish opgenomen in diens New Power Generation. In zijn optredens vind je al deze invloeden en ervaringen terug, oftewel alles tussen James Browns jarenzestigsoul en George Clinton’s freaky funk en dan nog wat vleugjes jazz en hiphop.

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotterdamse Schouwburg, Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en BIRD.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 29 November

Jungle by night BIRD Rotterdam

Jungle By Night

Van Turkije tot Frankrijk en van Vlieland tot Mount Fuji (en weer terug naar Rotterdam): overal kennen ze Jungle By […]

Friday 30 November

Andres BIRD Rotterdam

Andrés

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]

Friday 07 December

The Mauskovic Dance Band BIRD Rotterdam

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid. Met […]