fbpx

Wednesday 09 December 2015

Gratis

BIRDsessions

Maarten Hogenhuis & Miguel Rodríguez

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Genre

Tell your friends

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Maarten Hogenhuis is, naast leider van zijn eigen kwartet en trio, lid van powerjazzgroep BRUUT! en de enigszins anarchistische jazzband The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble. Hij werkte al samen met onder andere Benjamin Herman, Caro Emerald en The New Cool Collective Bigband. Miguel Rodríguez studeerde piano aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Madrid. In deze multiculturele stad groeide hij op met een grote hoeveelheid aan muzikale invloeden. Miguel heeft al deze invloeden tot zich genomen en een geheel eigen sound ontwikkeld: jazz met een vleugje latin en flamenco.

Line-up

Maarten Hogenhuis: saxofoon
Miguel Rodríguez: piano
Steven Willem Zwanink: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!