Wednesday 09 December 2015

Gratis

BIRDsessions

Maarten Hogenhuis & Miguel Rodríguez

Start

22:00

Ticket prices

Genre

Gratis

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Maarten Hogenhuis is, naast leider van zijn eigen kwartet en trio, lid van powerjazzgroep BRUUT! en de enigszins anarchistische jazzband The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble. Hij werkte al samen met onder andere Benjamin Herman, Caro Emerald en The New Cool Collective Bigband. Miguel Rodríguez studeerde piano aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Madrid. In deze multiculturele stad groeide hij op met een grote hoeveelheid aan muzikale invloeden. Miguel heeft al deze invloeden tot zich genomen en een geheel eigen sound ontwikkeld: jazz met een vleugje latin en flamenco.

Line-up

Maarten Hogenhuis: saxofoon
Miguel Rodríguez: piano
Steven Willem Zwanink: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]