fbpx

Tuesday 01 December 2015

Sold Out

Leela James

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Sold Out

Genre

Tell your friends

Het is niet moeilijk te vallen voor soullady Leela James. Met haar vijfde en meest recente plaat Fall For You zet ze de soultraditie voort waar ze tien jaar geleden mee begonnen is. Zwoel, funky, tegelijkertijd rauw en krachtig, maar vooral helemaal Leela James. Hoe dat precies klinkt? Dat kan a lucky few horen in een uitverkocht BIRD.

Baby Etta en haar helden

Voor Leela ging het altijd al om de soul. Opgroeiend in Los Angeles werd ze al Baby Etta genoemd. Samen met Chaka Khan en Al Green, rekent ze Etta James dan ook tot haar muzikale helden. En dit hoor je in Leela’s pure soul, waarin ze r&b, gospel en funk mixt zonder de roots van het soulgenre uit het oog te verliezen. Haar stem is er uitermate geschikt voor: laag, emotioneel, rauw en diep. Toen haar debuut A Change Is Gonna Come, tien jaar geleden verscheen, was het ook meteen raak. De plaat is een ode aan Amerikaanse soulmuziek uit de jaren zestig en zeventig en Leela werkte ervoor samen met mensen als Raphael Saadiq, Kanye West en Wyclef Jean. De eerste single, ‘Music’, een aanklacht tegen het materialisme in de popmuziek, werd (ironisch genoeg) een megahit. Leela was toen pas 21 jaar.

Slow but steady

Vier albums, verschillende awards en wereldwijde tournees later, toert miss James momenteel met Fall For You. Ook op dit album bewijst ze eer aan de wortels van soul, maar met een new-school-interpretatie. Jarennegentig-r&b, gospelsoul, ballads zonder enige opsmuk, je vindt het allemaal op Fall For You. De eerste single ‘Say That’, een zwoel duet met Anthony Hamilton, schoot meteen de hitlijsten in. Een voorbode van wat Fall For You, maar vooral de tijdloze stem van Leela te bieden heeft. Juist door hype en spektakel te laten voor wat het is, beweegt ze zich slow maar steady naar de top.

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).