Tuesday 01 December 2015

Sold Out

Leela James

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Genre

Het is niet moeilijk te vallen voor soullady Leela James. Met haar vijfde en meest recente plaat Fall For You zet ze de soultraditie voort waar ze tien jaar geleden mee begonnen is. Zwoel, funky, tegelijkertijd rauw en krachtig, maar vooral helemaal Leela James. Hoe dat precies klinkt? Dat kan a lucky few horen in een uitverkocht BIRD.

Baby Etta en haar helden

Voor Leela ging het altijd al om de soul. Opgroeiend in Los Angeles werd ze al Baby Etta genoemd. Samen met Chaka Khan en Al Green, rekent ze Etta James dan ook tot haar muzikale helden. En dit hoor je in Leela’s pure soul, waarin ze r&b, gospel en funk mixt zonder de roots van het soulgenre uit het oog te verliezen. Haar stem is er uitermate geschikt voor: laag, emotioneel, rauw en diep. Toen haar debuut A Change Is Gonna Come, tien jaar geleden verscheen, was het ook meteen raak. De plaat is een ode aan Amerikaanse soulmuziek uit de jaren zestig en zeventig en Leela werkte ervoor samen met mensen als Raphael Saadiq, Kanye West en Wyclef Jean. De eerste single, ‘Music’, een aanklacht tegen het materialisme in de popmuziek, werd (ironisch genoeg) een megahit. Leela was toen pas 21 jaar.

Slow but steady

Vier albums, verschillende awards en wereldwijde tournees later, toert miss James momenteel met Fall For You. Ook op dit album bewijst ze eer aan de wortels van soul, maar met een new-school-interpretatie. Jarennegentig-r&b, gospelsoul, ballads zonder enige opsmuk, je vindt het allemaal op Fall For You. De eerste single ‘Say That’, een zwoel duet met Anthony Hamilton, schoot meteen de hitlijsten in. Een voorbode van wat Fall For You, maar vooral de tijdloze stem van Leela te bieden heeft. Juist door hype en spektakel te laten voor wat het is, beweegt ze zich slow maar steady naar de top.

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]