fbpx

Tuesday 01 September 2015

Lee Fields

& The Expressions

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

BIRD ontvangt de Amerikaanse soul- en funklegende Lee Fields! Deze man begon zijn carrière zo’n 45 jaar geleden, maar zijn schorre en tegelijkertijd tedere James Brownachtige stem is nog altijd niet weg te denken uit soul- en funkland. Samen met zijn band The Expressions geeft hij een optreden vol soulvolle, authentieke ballads en dampende funk.

45 jaar in de running

Er zijn maar weinig soulartiesten die kunnen zeggen dat ze sinds eind jaren zestig onafgebroken singles en albums uitbrengen, maar Lee Fields is er een van. De afgelopen vijfenveertig jaar verscheen Fields’ muziek op twaalf verschillende labels en toerde hij de wereld rond met legendes als Kool & The Gang, Sammy Gordon & The Hip Huggers, O.V Wright, Darrell Banks en Little Royal.
Toch was zijn muzikale carrière alles behalve een smooth running. Mede door de concurrentie van andere grote soulartiesten dreigde Fields meerdere malen in de vergetelheid te raken. Eind jaren negentig werd het oude werk van de zanger gelukkig definitief herontdekt en verwierf hij een cultstatus binnen de soulwereld.

Perfecte soulmuziek

Van funk, tot lo-fi blues en typische Southern soul, tot aan samenwerkingen met de Franse houseproducer Martin Solveig, Lee Fields did it all! Maar sinds zijn verbond met The Expressions, de huisband van platenlabel Truth & Soul, concentreert Fields zich vooral op traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig. Het eerste album samen met The Expressions, My World, deed in 2009 al veel stof opwaaien, maar de opvolger Faithful Man uit 2012 betekende de officiële comeback van de inmiddels 69-jarige zanger. Op deze plaat en op het meest recente Emma Jean is het Fields gelukt om de ultieme soul te maken, zonder zich de hedendaagse vormen hiervan geforceerd toe te eigenen. Verwacht in BIRD dan ook een optreden van een man die de afgelopen 45 jaar alles al een keer gezien heeft, hier zijn lessen uit heeft getrokken en vol charme een dampende show neerzet.

 

Playlist

Hollywood loves Lee Fields

Lee Fields. Als je de naam niet kent, zijn werk ken je zeker. De soulzanger komt namelijk voor in blockbusters. Waaronder deze.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]