fbpx

Friday 05 February 2016

Tickets

All Eyes On:

Kutmah

Start

23:00

Ticket prices

€ 8,- (early BIRD) / € 11,- (pre-sale & door)

Tickets

All Eyes On, dé avond voor hiphop, funk, beats en elektronica, bracht al verschillende internationale dj’s naar BIRD: Dego, Tuxedo, Mr. Scruff, Henry Wu, The Gaslamp Killer, Stretch & Bobbito en Max Graef. Tijdens deze editie heeft All Eyes On beatmaker, labelbaas en dj Kutmah te gast.

dublab en L.A. beat scene

Kutmah werd, toen nog onder de naam Justin McNulty, geboren in Brighton, maar bracht zijn vormende jaren door in Hollywood, waar zijn familie op zijn twaalfde naar toe was verhuisd. Hier begon hij onder de naam Kutmah gestaag een reputatie op te bouwen als underground-dj en artiest. Hij sloot zich aan bij het dublab-collectief en begon de clubavond Sketchbook in L.A. De avond zou later van grote invloed blijken te zijn op de ontwikkeling van de huidige L.A. beat scene waarvan Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Dabrye de meest bekende namen zijn.

Back in de UK

Kutmah was eigenlijk net lekker bezig in L.A. – zo maakte hij als onderdeel van Flying Lotus’ Brainfeeder-collectief een aantal legendarische mixen en bracht ook eigen muziek uit – toen het Amerikaanse immigratiebeleid roet in het eten gooide. Sinds 2010 woont Justin dus weer in Engeland, waar hij het label Hit + Run leidt en veel draait, met o.a. oude bekenden Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Dabrye, maar ook met Saul Williams en Gonjasufi. Als dj is Kutmah in het bezit van uitzonderlijke technische skills en weet hij met zijn platentas, die varieert van oude soul, hiphop tot elektronische beats, een ongelofelijke energie op het publiek over te brengen. Volgens sommigen is Kutmah The Best DJ You Never Heard Of, voor velen inmiddels een dj waar ze reikhalzend naar uitkijken.

Natuurlijk zal net als in de eerdere edities resident Thelonious het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 April

Royal Republic BIRD Rotterdam Kingsday

Royal Republic

Sit back, relax and enjoy the vibes! Royal Republic is óók dit jaar de plek waar je moet zijn op Koningsdag.

Friday 03 May

Adrian Younge Ali Shaheed Muhammad

Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad

A Tribe Called Quest’s Ali Shaheed Muhammad and composer Adrian Younge bringt their Luke Cage-inspired tunes to BIRD in Rotterdam.

Friday 03 May

New York Transit x Radio 80000

Vanavond hebben we double the thrill. Want we koppelen onze krachten met het Duitse online radio-station Radio 80000 (a.k.a. de Operator van München).