Sunday 18 October 2015

Tickets

Up, Close & Personal x Hoelahoep

Jazzy Jeff

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (very early BIRD) / € 13,- (early BIRD) / € 16,- (pre-sale & door)

DJ Jazzy Jeff is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde hiphop-dj’s aller tijden. Heel veel hoeft er eigenlijk ook niet gezegd te worden over zijn turntable skills, die heeft hij tijdens zijn wereldwijde dj-sets al getoond. Voor wie toch meer nodig heeft, denk Jill Scott, Musiq Soulchild, The Roots, Big Daddy Kane, Rhymefest en uiteraard Will Smith.

DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince

Zeg Jazzy Jeff en de meeste mensen denken gelijk aan The Fresh Prince. En inderdaad, als helft van DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince werd hij eind jaren tachtig de mainstream in gekatapulteerd. Met “Parents Just Don’t Understand” en de monsterhit “Summertime” wonnen ze twee Grammy’s (en de dubieuze eer opgenomen te zijn op zo’n beetje iedere zomerhitsverzamelplaat die sindsdien is verschenen). Nadat Will en Jazzy Jeff hun eigen weg waren gegaan, richtte Jazzy Jeff zich steeds meer op r&b en (neo)soul. In zijn eigen productiestudio in Philadelphia werkte hij samen met de allergrootsten: Jill Scott, Musiq Soulchild, Eminem, The Roots, Talib Kweli, Floetry en Rhymefest.

DJ Jazzy Jeff

Na verschillende soloprojecten en mixtapes zit DJ Jazzy Jeff nog steeds niet stil. Met zijn verbluffende dj-sets toert hij de hele wereld over, iets wat hij in 2013 heeft vastgelegd in de webserie The Vinyl Destination. Ook produceert hij nog steeds albums. En zijn laatste wapenfeit: hij verzorgde de scratch overdubs van Straight Outta Compton. En nu komt hij eindelijk naar BIRD voor een exclusieve show!

In de tweede zaal neemt Hoelahoep je mee op een muzikale reis door Zuid-Amerika, waarbij de temperatuur flink zal stijgen. Draai je heupen alvast los en bereid je voor op de dikste dancehalltunes.

Line-up

Zaal 1 (hiphop, breaks, r&b):
DJ Jazzy Jeff
Cypro
Th’Acquisition
JR de Regelneger (mc)

Zaal 2 (reggae, dancehall, Caribbean sounds):
Le’Main
Madbwoy
Junior Kenna (mc)

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 22 March

Esa Williams BIRD Rotterdam

Esa

Africa is calling, you better pick up the phone! Met Transistor Rhythm brengen we je de beste afro-, disco- en […]

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!