Friday 24 April 2015

Jack Garratt

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)
CJP: € 10,- (pre-sale) / € 12,- (door)

Het begon allemaal vorig jaar februari, toen de Britse multi-instrumentalist Jack Garrat de uk-garageballad ‘I Couldn’t Want You Anyway’ online dropte. Dit zorgde niet alleen voor een mushroom cloud in de blogosphere, maar ook voor gigs op flink wat festivals, zoals Reading Festival, Future Festival en Eurosonic/Noorderslag. Optredens op The Great Escape in Brighton en zelfs SXSW in Austin, Texas staan nog in de planning. Maar eerst heeft BIRD de eer!

Bedroom producer

Lang voor de digitale explosie die ‘I Couldn’t Want You Anyway’ veroorzaakte, was Garrat een struggling akoestische singer-songwriter die de gitaar bijna in de wilgen had gehangen om basisschoolleraar te worden. Toen ontdekte hij drums, pads en keys en begon in zijn slaapkamer nieuwe muziek te produceren. Want wie heeft een bakbeest van een mengtafel en een studiobudget waarmee je de euro overeind kunt houden nodig als je een Macbook Pro en wifi tot je beschikking hebt?

99 problems but a genre ain’t one

Het resultaat, de hevig door Frank Ocean en Jack White beïnvloedde debuut-ep Remnants, is niet alleen het verhaal van het huwelijk van de meer traditionele singer-songwriter op gitaar en wilde elektronica, maar ook dat van verschillende muziekgenres zoals pop, rock, hiphop en indie. Een goede zet, want tegenwoordig groeit de Jack Garrat-fanclub met de dag. Een van de laatste toevoegingen is overigens Rick Rubin die zeer te spreken is over Jacks balladtronica (of is het de baard?). We zien nu al reikhalzend uit naar de nieuwe ep, Synesthesiac, die begin april verschijnt én Garratts optreden in BIRD.

https://www.youtube.com/watch?v=u7F_DYRSzy4

View agenda

Have A Look At This

Friday 01 May

Bo Saris

Bo Saris is in Nederland natuurlijk al jaren een ster door zijn overwinning bij Idols, maar de afgelopen jaren is […]

Tuesday 12 May

Meshell Ndegeocello

De Amerikaanse singer-songwriter, bassist, multi-instrumentalist en tienvoudig Grammy-genomineerde, Meshell Ndegeocello, werkte samen met iedereen van The Rolling Stones, Madonna en […]

Wednesday 17 June

Natalie Prass

Voor liefhebbers van soul, infused met Dolly Parton, Dusty Springfield en Jenny Lewis (voor wie ze ook backing vocalist was): […]