fbpx

Thursday 06 December 2018

Gratis

BIRDsessions

HipHopHuis takeover

Cypherjam special W/ Monta & Mothers Groovebox

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions is dé wekelijkse muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Ben je een muzikant? Neem dan je instrumenten mee en deel podium met wereldberoemde muzikanten, lokaal talent en alles daartussenin. Muziekliefhebber? Lucky you! Je geniet gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een biertje.

Muzikanten en dansers*: come out, come out wherever you are. Deze avond geven we het podium en dansvloer* over aan HipHopHuis. En insiders weten al wat dat betekent: een live-muziek-en-cypher-jam-dans*-battle-extravaganza! Dans*, zing of speel mee en laten we de eerste cypherjam (waarvan vele zullen volgen) sprinklen met epicness.

Mothers Groovebox

De goedlachse Rotterdamse rapper Monta maakt hiphop met een positieve boodschap. Dit viel al in de smaak tijdens zijn deelname aan de Grote Prijs van Rotterdam in 2013. Naast zijn solo-act speelt hij voornamelijk samen met zijn vaste band Mothers Groovebox, waarmee hij in 2015 de Music Matters Award won en zich de muziekambassadeur van Rotterdam 2016 mag noemen.

Dancers

Sheyda: Sheyda verdiende door de jaren haar strepen in de danswereld als danseres bij onder andere Danstheater Aya, Scapino Ballet, Nike en Juste Deboute.

Vanildo: Don’t let the shy look fool you: als Vanildo de dansvloer raakt gaat hij all-out. En dan vooral in het moment, met een flinke dosis house- en waacking-moves.

Tamara: Gedreven door house en waacking, allergisch voor labels en hokjes. Tamara got many sides, en deze laat ze vanavond aan je zien.

Jasper Lieuwma (dj): Hij won in 2009 ‘Beste Muzikant’ bij de Grote Prijs van Nederland en sprong daarna gelijk achter de decks van Pat Smith en Kraantje Pappie.

*Fun fact

We hebben een prijzenpakket klaar staan voor de danser die het meest heeft gemurdert tijdens de cypherjam.

Insider tip

Vooraf speelt Ryan Porter in BIRD en met wat geluk sluiten de leden ook aan bij de jam. Fingers crossed!

Line-up

Monta: vocals
Roy Hoogenvorst: drums
Joop de Graaf: bass
Brenn Luiten: keys
Jasper Lieuwma: turntables
Daniel Clason: trumpet

Dancers:
Sheyda
Tamara Xgen
Vanildo

Host: Jiv the Chief

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 13 November

Injury Reserve

Jazzy beats, gritty bangers en witty wordplay: hiphop-trio extraordinaire Injury Reserve komt naar BIRD! Woensdag 13 november spring je head-first in hun […]

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.