fbpx

Sunday 08 November 2015

Sold Out

Hiatus Kaiyote

In LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,-

Sold Out

Zelf een genre bedenken en hier dan gelijk de allerbeste in zijn. Iedereen heeft het over de future soul van het Australische Hiatus Kaiyote, een van de meest eigenzinnige acts van dit moment. Zelfs Erykah Badu, Prince en Questlove zijn fan! De experimentele band met kleurrijke frontlady overschrijdt elke grens van soul, hiphop, funk en r&b.

Een telepathisch bij elkaar gebrachte superband

De bandleden van Hiatus Kaiyote leerden elkaar kennen toen voormalig vuurdanser en huidige frontvrouw Nai Palm optrad met een roze gitaartje in een kleine club in Melbourne. Bassist Paul Bender zag haar, haalde drummer Perrin Moss en toetsenist Simon Mavin erbij en het superkwartet was geboren. “Our connection is almost telepathic,” zegt Nai. En dat hoor je meteen aan debuutalbum Tawk Tomahawk uit 2012, waar de chemistry vanaf spat. Geen wonder dat de plaat door zo’n beetje iedereen werd omarmd. Zo lieten Thundercat, Gilles Peterson en de bandleden van The Roots weten dat Hiatus Kaiyote one-to-watch is en leende Q-Tip zijn stem voor een alternate version van ‘Nakamarra’. Met een Grammy voor ‘Nakamarra’ op zak trok Hiatus Kaiyote vervolgens de aandacht van internationale festivals en podia, waar ze de afgelopen jaren killer shows weggaven.

Multi-dimensional, polyrhythmic gangster shit

Multi-dimensional, polyrhythmic gangster shit. Dat is hoe Hiatus Kaiyote zichzelf aankondigt op zijn site. Wij willen daar nog aan toevoegen dat hun muziek doet denken aan dansbare samba met funk en aan desertblues met mysterieuze soul. Nai Palms soulvolle stem indrukwekkend noemen zou een understatement zijn. Ze zet je op het verkeerde been met zomerse tunes, om te vervolgen met rap en experimentele, elektronische intermezzo’s. Zo ook op het meest recente album Choose Your Weapon, uitgebracht op Flying Buddha van Saalim Remi. Deze plaat klinkt als het verhaal van een sprookjesvertellende nomade en laat invloeden vanuit de hele wereld horen. Luister vooral zelf en hopelijk neemt Nai Palm haar roze gitaartje mee naar BIRD.

Line-up

Nai Palm: zang en gitaar
Simon Mavin: keys
Paul Bender: bas en electronica
Perrin Moss: drums

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]

Friday 19 April

Nu Guinea

Diggin’ crates, diggin’ life: daar draait het om bij Nu Guinea! Het Napolitaanse duo is namelijk obsessed door de geschiedenis […]

Saturday 20 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.