fbpx

Sunday 08 November 2015

Sold Out

Hiatus Kaiyote

In LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,-

Sold Out

Zelf een genre bedenken en hier dan gelijk de allerbeste in zijn. Iedereen heeft het over de future soul van het Australische Hiatus Kaiyote, een van de meest eigenzinnige acts van dit moment. Zelfs Erykah Badu, Prince en Questlove zijn fan! De experimentele band met kleurrijke frontlady overschrijdt elke grens van soul, hiphop, funk en r&b.

Een telepathisch bij elkaar gebrachte superband

De bandleden van Hiatus Kaiyote leerden elkaar kennen toen voormalig vuurdanser en huidige frontvrouw Nai Palm optrad met een roze gitaartje in een kleine club in Melbourne. Bassist Paul Bender zag haar, haalde drummer Perrin Moss en toetsenist Simon Mavin erbij en het superkwartet was geboren. “Our connection is almost telepathic,” zegt Nai. En dat hoor je meteen aan debuutalbum Tawk Tomahawk uit 2012, waar de chemistry vanaf spat. Geen wonder dat de plaat door zo’n beetje iedereen werd omarmd. Zo lieten Thundercat, Gilles Peterson en de bandleden van The Roots weten dat Hiatus Kaiyote one-to-watch is en leende Q-Tip zijn stem voor een alternate version van ‘Nakamarra’. Met een Grammy voor ‘Nakamarra’ op zak trok Hiatus Kaiyote vervolgens de aandacht van internationale festivals en podia, waar ze de afgelopen jaren killer shows weggaven.

Multi-dimensional, polyrhythmic gangster shit

Multi-dimensional, polyrhythmic gangster shit. Dat is hoe Hiatus Kaiyote zichzelf aankondigt op zijn site. Wij willen daar nog aan toevoegen dat hun muziek doet denken aan dansbare samba met funk en aan desertblues met mysterieuze soul. Nai Palms soulvolle stem indrukwekkend noemen zou een understatement zijn. Ze zet je op het verkeerde been met zomerse tunes, om te vervolgen met rap en experimentele, elektronische intermezzo’s. Zo ook op het meest recente album Choose Your Weapon, uitgebracht op Flying Buddha van Saalim Remi. Deze plaat klinkt als het verhaal van een sprookjesvertellende nomade en laat invloeden vanuit de hele wereld horen. Luister vooral zelf en hopelijk neemt Nai Palm haar roze gitaartje mee naar BIRD.

Line-up

Nai Palm: zang en gitaar
Simon Mavin: keys
Paul Bender: bas en electronica
Perrin Moss: drums

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker