Friday 11 December 2015

Tickets

360 Degrees

Ge-ology & Lakuti

Start

23:00

Ticket prices

€ 7,- (early BIRD) / € 10,- (pre-sale & door)

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Voor de laatste editie van 2015 heeft 360 Degrees twee dj’s uitgenodigd die al heel op het verlanglijstje stonden: Ge-ology en Lakuti.

Ge-ology

Al meer dan twintig jaar is de in Baltimore geboren Ge-ology actief als dj en al meer dan dertig jaar verzamelt hij muziek. Hij produceerde in deze periode voor onder anderen Mos Def, Talib Kweli, Jill Scott, De La Soul, Yukimi Nagano (Little Dragon) en zelfs voor een nog jonge Tupac Shakur. Hoewel die producties meer richting hiphop en soul gaan, was de eerste muziek die Ge-ology maakte, met producers als The Basement Boys en Neal Conway (‘Gypsy Woman’, Crystal Waters), meer op dance gericht. Het verbaasde ons dan ook niet dat er dit jaar een album op het Sound Signature-label van Theo Parrish werd aangekondigd. De smaak van dj Ge-ology is minstens zo veelomvattend als die van producer Ge-ology. Moeiteloos laveert hij van hiphop naar soul, van funk naar disco naar house. Op de afgelopen editie van ADE bewees hij dat hij een dj is om rekening mee te houden. In een nacht waar Moodymann, Marcel Vogel en Young Marco onderdeel van de line-up waren, werd de set van Ge-ology verkozen tot het absolute hoogtepunt!

Lakuti

Al op jonge leeftijd had Lakuti grote interesse in muziek. Die interesse werd in eerste instantie gevoed door de soul- en funkcollectie van haar moeder en de jazzcollectie van haar grootvader, maar de grootste muzikale inspiratie kwam toen de eerste chicagohouseplaten in Soweto, waar Lakuti opgroeide, arriveerden. Ze begon in een leeg theater in een buitenwijk van Johannesburg een club die ze gedurende twee jaar succesvol runde. Gefrustreerd door de beperkte mogelijkheden daar, verhuisde ze eind jaren negentig naar Londen om er iets heel anders te doen, namelijk film studeren. Maar vrijwel onmiddellijk werd ze ook daar actief in de muziekscene. Ze ontmoette er de legendarische Earl Gateshead (Trojan Soundsystem), die haar onder zijn hoede nam. Samen organiseerden ze een clubavond in Plastic People. Begin jaren nul verhuisde Lakuti naar Berlijn en zette ze het label Sud Electronic op, gevolgd door Uzuri Recordings en haar agency Uzuri Artist. Als dj stond ze in clubs als Fabric, The End, Corsica Studios en Panaroma Bar.

Natuurlijk zal net als bij de eerdere edities resident Thelonious het publiek alvast in de juiste sfeer brengen met zijn dansbare en explosieve sounds.

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]