fbpx

Friday 16 October 2015

All Eyes On & Los Bangeles

The Gaslamp Killer

& Jameszoo, K15, Dagger DX & Thelonious

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (early BIRD) / € 15,- (pre-sale & door)

Tickets

All Eyes On en Los Bangeles brengen The Gaslamp Killer naar Rotterdam. Twee jaar geleden was hij nog verantwoordelijk voor een van de meest legendarische avonden in BIRD en we gaan ervan uit dat hij dat deze keer zal overtreffen. Verwacht beats, bass, dub, psychedelica en hiphop van deze Brainfeeder-artiest. Naast de The Gaslamp Killer verzorgen ook JamesZoo, K15 (Wild Oats), Dagger DX (Los Bangeles) en Thelonious (All Eyes On) dj-sets verspreid over twee zalen in BIRD.

The Gaslamp Killer

Iedereen die The Gaslamp Killer weleens aan het werk heeft gezien weet dat zij of hij te maken heeft met een volstrekt unieke dj. Hij brengt een energie, showmanschap en muzikaliteit die ongeëvenaard is in de elektronische muziek. Als ware muziekliefhebber (en enigszins geobsedeerde dj) heeft hij talloze liefhebbers kennis laten maken met muziek die anders nooit gehoord zou worden. Samen met Daddy Kev begon hij Low End Theory in Los Angeles. Deze wekelijkse clubavond heeft diverse scenes en generaties muziekliefhebbers bij elkaar gebracht, nieuwe artiesten laten doorbreken en ruimte geboden aan dj-sets van sterren als Thom Yorke en Erykah Badu. Als producer werkte hij samen met artiesten als Gonjasufi, Prefuse 73 en Flying Lotus en als dj stond hij de laatste tien jaar op onder andere Pitch Festival, Sonar en Coachella.

K15 & Thelonious

Naast The Gaslamp Killer staat er een tweede internationale gast achter de draaitafels. K15 was jaren lang resident in het befaamde The Jazz Café in Londen, een plek waar hij naar hartenlust kon experimenteren en zijn muzikale kennis uitbreiden. Met zijn release op het Wild Oats-label van Kyle Hall werd hij definitief bekend bij een groter publiek. De tweede zaal van BIRD wordt opgewarmd door Thelonious, oprichter van zowel All Eyes On als 360 Degrees. Thelonious is een muziekliefhebber pur sang. Inmiddels is hij tien jaar actief als promotor van events en in die hoedanigheid bracht hij onder andere Flying Lotus, Dam Funk, Ron Trent, Theo Parrish en vele anderen naar Rotterdam.

JamesZoo & Dagger DX

JamesZoo is een eclectische producer die het experiment niet schuwt. Zijn tegendraadse producties bevatten elementen uit hiphop, jazz, dubstep, r&b en Braziliaanse muziek, geïnspireerd door onder meer Braziliaanse multi-instrumentalist Hermeto Pascoal, producer Dimlite en schilder Jheronimus Bosch. De opwarmset in zaal 1 wordt verzorgd door Dagger DX van het Los Bangeles-collectief. Een collectief van fijnproevers met een voorkeur voor beats, hiphop en elektronica. Naast lid van Los Bangeles en dj is Dagger DX een begenadigd producer. Zo worden zijn producties gedraaid door onder andere Lefto, Kutmah en Flying Lotus.

Line-up

Zaal 1:
The Gaslamp Killer
JamesZoo
Dagger DX

Zaal 2:
K15
Thelonious

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 13 November

Injury Reserve

Jazzy beats, gritty bangers en witty wordplay: hiphop-trio extraordinaire Injury Reserve komt naar BIRD! Woensdag 13 november spring je head-first in hun […]

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.