fbpx

Thursday 17 September 2015

Gabriel Garzón-Montano

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 13,- (pre-sale) / € 16,- (door)
CJP: € 11,- (pre-sale) / € 13,- (door)

Tickets

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Gabriel Garzón-Montano werd afgelopen februari plotseling de schijnwerpers in gekatapulteerd toen zijn track “6 8” gesampled werd door Drake op zijn surprise mixtape If You’re Reading This It’s Too Late. Vorig jaar nog maakte zijn debuut, de (neo)soul-, r&b- en funkplaat Bishouné: Alma del Huila, diepe indruk op Lenny Kravitz, die hem mee vroeg op toer door de VS.

Muzikaal determinisme

Een klassieke geschoolde zangeres als moeder en een jeugd vol muziek en instrumenten, het is vrij logisch dat Gabriel Garzón-Montano het muzikale pad op is gegaan. Op zijn zesde begon hij met de viool, later kwamen daar gitaar, drums, piano en basgitaar bij. Het mag dus geen verrassing zijn dat elke noot, elke harmonie en elk vreemd geluidje op zijn debuut Bishouné: Alma del Huila is ingespeeld door Gabriel himself. De ep heeft duidelijk veel te danken aan (neo)soul, r&b en funk, maar ook de klassieke en avant-garde muziek van zijn moeder en de cumbia en salsa waar zijn Colombiaanse vader naar luisterde, hebben hun weg naar zijn muziek gevonden.

Lanceerplatform tot sterrendom

Bishouné: Alma del Huila trok de aandacht van Lenny Kravitz, die hem prompt uitnodigde om mee op toer te gaan. Nu ook Drake de sound van Gabriel heeft ontdekt en zijn track “Jungle” op de mixtape If You’re Reading This It’s Too Late lardeerde met de goodness van Gabriels “6 8”, bevindt Gabriel zich op een lanceerplatform tot sterrendom. Maak deze ster-in-wording live mee in BIRD!

Gabriel Garzón-Montano

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Thursday 17 October

PJ Morton BIRD Rotterdam

PJ Morton

PJ Morton released his new album, PAUL and he will be performing his new songs in Rotterdam on October 17th in BIRD! Hope to see you there.

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]