Thursday 17 September 2015

Gabriel Garzón-Montano

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 13,- (pre-sale) / € 16,- (door)
CJP: € 11,- (pre-sale) / € 13,- (door)

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Gabriel Garzón-Montano werd afgelopen februari plotseling de schijnwerpers in gekatapulteerd toen zijn track “6 8” gesampled werd door Drake op zijn surprise mixtape If You’re Reading This It’s Too Late. Vorig jaar nog maakte zijn debuut, de (neo)soul-, r&b- en funkplaat Bishouné: Alma del Huila, diepe indruk op Lenny Kravitz, die hem mee vroeg op toer door de VS.

Muzikaal determinisme

Een klassieke geschoolde zangeres als moeder en een jeugd vol muziek en instrumenten, het is vrij logisch dat Gabriel Garzón-Montano het muzikale pad op is gegaan. Op zijn zesde begon hij met de viool, later kwamen daar gitaar, drums, piano en basgitaar bij. Het mag dus geen verrassing zijn dat elke noot, elke harmonie en elk vreemd geluidje op zijn debuut Bishouné: Alma del Huila is ingespeeld door Gabriel himself. De ep heeft duidelijk veel te danken aan (neo)soul, r&b en funk, maar ook de klassieke en avant-garde muziek van zijn moeder en de cumbia en salsa waar zijn Colombiaanse vader naar luisterde, hebben hun weg naar zijn muziek gevonden.

Lanceerplatform tot sterrendom

Bishouné: Alma del Huila trok de aandacht van Lenny Kravitz, die hem prompt uitnodigde om mee op toer te gaan. Nu ook Drake de sound van Gabriel heeft ontdekt en zijn track “Jungle” op de mixtape If You’re Reading This It’s Too Late lardeerde met de goodness van Gabriels “6 8”, bevindt Gabriel zich op een lanceerplatform tot sterrendom. Maak deze ster-in-wording live mee in BIRD!

Gabriel Garzón-Montano

View agenda

Have A Look At This

Sunday 25 October

Son Lux

Son Lux heeft met zijn meest recente album Bones een fascinerend kunstwerk gecreëerd. Deze componist en multi-instrumentalist, die eerder al […]

Saturday 24 October

Mocky

Mocky, ex-huisgenoot en mede-producer van Peaches en Feist, medeschrijver van de megahits ‘Multiply’ en ‘Another Day’ van BFF Jamie Lidell […]

Sunday 08 November

Hiatus Kaiyote

Zelf een genre bedenken en hier dan gelijk de allerbeste in zijn. Iedereen heeft het over de future soul van […]