fbpx

Sunday 28 June 2015

Tickets

North Sea Round Town
The Breakfast Club

Fridolijn

Start

15:30 (brunch: 13:00)

Ticket prices

€ 23,- (brunch en concert) / € 10,- (pre-sale, alleen concert) / € 13,- (door, alleen concert)
CJP: € 8,- (pre-sale, alleen concert) / € 10,- (door, alleen concert)

Tickets

Ervaar het ultieme zondagmiddaggevoel met The Breakfast Club in BIRD. Een huiskamer op locatie voor mensen die de week op een ontspannen manier willen afsluiten én beginnen. Je start de middag met een brunchbuffet met wisselende lekkernijen. Daarna kun je luisteren en je mee laten slepen door de warme klanken van onze singer-songwriters, souldiva’s en jazzvirtuozen. Met op deze zondagmiddag singer-songwriter Fridolijn (en Richard Spaven op drums!).

Finn Silver

Fridolijn maakte een aantal jaar terug naam in de jazzwereld als voorvrouw van Finn Silver. Met het debuutalbum Crossing the Rubicon behaalde de band een nummer-één-notering in Nederland én Japan. Na dit warme onthaal volgden er optredens op het North Sea Jazz Festival, Billboard Live Tokyo en speelde de band in het voorprogramma van Jazzanova. In de tussentijd stond Fridolijn-de-soloartieste niet stil. Zo was ze twee jaar lang jamsessiehost in North Sea Jazz Club, maakte ze deel uit van het singer-songwriterscollectief Ladies of the Lowlands en toerde ze internationaal met Kairos 4Tet.

And Now For Something Completely Different

In 2013 besluit ze het roer om te gooien. Via drummer Richard Spaven (Jose James/Flying Lotus) komt ze in contact met Dave Austin en Danny Fisher, met wie ze – lekker idyllisch op het Engelse platteland – de meeste teksten van haar nieuwe album schrijft. Samen met Richard Spaven, Grant Windsor (Gregory Porter/Jose James), Axel Reinemer (Jazzanova), Alex Bonfanti en eerdergenoemde Dave Austin en Danny Fisher werkt ze aan haar solodebuut, een plaat vol pakkende liedjes, balancerend op een lijn van broken beat, elektronica, singer-songwriter, jazz en folk. Tijdens haar optreden kun je zelf komen luisteren naar het resultaat.

Line-up

Richard Spaven: drums
Rory Ronde: gitaar
Jasper Slijderink: Fender Rhodes en (synth)bas
Fridolijn van Poll: zang

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 April

Royal Republic BIRD Rotterdam Kingsday

Royal Republic

Sit back, relax and enjoy the vibes! Royal Republic is óók dit jaar de plek waar je moet zijn op Koningsdag.

Friday 03 May

New York Transit x Radio 80000

Vanavond hebben we double the thrill. Want we koppelen onze krachten met het Duitse online radio-station Radio 80000 (a.k.a. de Operator van München).

Tuesday 07 May

Tourist Le MC BIRD Rotterdam

Tourist LeMC

Hiphop of toch kleinkunst? Bij Tourist LeMC wegen ze allebei even zwaar mee. De rappende troubadour uit Antwerpen staat op […]