fbpx

Sunday 28 June 2015

North Sea Round Town
The Breakfast Club

Fridolijn

Start

15:30 (brunch: 13:00)

Ticket prices

€ 23,- (brunch en concert) / € 10,- (pre-sale, alleen concert) / € 13,- (door, alleen concert)
CJP: € 8,- (pre-sale, alleen concert) / € 10,- (door, alleen concert)

Tickets

Ervaar het ultieme zondagmiddaggevoel met The Breakfast Club in BIRD. Een huiskamer op locatie voor mensen die de week op een ontspannen manier willen afsluiten én beginnen. Je start de middag met een brunchbuffet met wisselende lekkernijen. Daarna kun je luisteren en je mee laten slepen door de warme klanken van onze singer-songwriters, souldiva’s en jazzvirtuozen. Met op deze zondagmiddag singer-songwriter Fridolijn (en Richard Spaven op drums!).

Finn Silver

Fridolijn maakte een aantal jaar terug naam in de jazzwereld als voorvrouw van Finn Silver. Met het debuutalbum Crossing the Rubicon behaalde de band een nummer-één-notering in Nederland én Japan. Na dit warme onthaal volgden er optredens op het North Sea Jazz Festival, Billboard Live Tokyo en speelde de band in het voorprogramma van Jazzanova. In de tussentijd stond Fridolijn-de-soloartieste niet stil. Zo was ze twee jaar lang jamsessiehost in North Sea Jazz Club, maakte ze deel uit van het singer-songwriterscollectief Ladies of the Lowlands en toerde ze internationaal met Kairos 4Tet.

And Now For Something Completely Different

In 2013 besluit ze het roer om te gooien. Via drummer Richard Spaven (Jose James/Flying Lotus) komt ze in contact met Dave Austin en Danny Fisher, met wie ze – lekker idyllisch op het Engelse platteland – de meeste teksten van haar nieuwe album schrijft. Samen met Richard Spaven, Grant Windsor (Gregory Porter/Jose James), Axel Reinemer (Jazzanova), Alex Bonfanti en eerdergenoemde Dave Austin en Danny Fisher werkt ze aan haar solodebuut, een plaat vol pakkende liedjes, balancerend op een lijn van broken beat, elektronica, singer-songwriter, jazz en folk. Tijdens haar optreden kun je zelf komen luisteren naar het resultaat.

Line-up

Richard Spaven: drums
Rory Ronde: gitaar
Jasper Slijderink: Fender Rhodes en (synth)bas
Fridolijn van Poll: zang

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town. 

View agenda

Have A Look At This

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith