Thursday 28 January 2016

Tickets

Eska

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Genre

Na jarenlang als backing en featured vocalist te hebben gewerkt in Londense muziekscene, verscheen afgelopen april het langverwachte debuutalbum van singer-songwriter en multi-instrumentalist Eska, ESKA. Soul, folk, jazz, blues, wat vind je eigenlijk niet terug op de plaat van de zangeres die zich helemaal niet thuis voelt in wel genrehokje dan ook.

Genre-overstijgend backing vocalist

Eska heeft een bijzondere muzikale weg afgelegd. Ze groeide op met zowel de traditionele Engelse en Zimbabwaanse hymnes die haar moeder zong als met de eclectische platenkast van haar vader. Als grote invloeden op de ontwikkeling van haar eigen muziek en stem noemt ze Joni Mitchell en Ella Fitzgerald. Maar Eska laat zich niet graag in een hokje plaatsen en in haar muziek vind je dus ook invloeden van soul, folk, jazz en blues terug. Haar genre-overstijgende muzikale poëtica maakte haar geliefd bij producers en artiesten, die haar maar wat graag inzetten als background en featured vocalist. In die hoedanigheid werkte ze samen met artiesten als Grace Jones, Cinematic Orchestra, Zero 7 en Bobby McFerrin.

ESKA

In de UK is Eska inmiddels dan ook zo goed als cultureel erfgoed. Na haar bijna vijftienjarige carrière als backing vocalist, verscheen in 2013 de ep Gatekeeper. Genoeg aanleiding voor muziekgoeroe Gilles Peterson om haar tot “one of the most important singers in the UK right now” uit te roepen en de title track op te nemen op zijn compilatie Brownswood Bubblers. Afgelopen april verscheen haar eerste ‘echte’ album: ESKA. Het werd belachelijk goed ontvangen door de pers én genomineerd voor de Mercury Music Prize in 2015.

Eska

Interview

Wie is Eska?

Ze wordt geroemd door Gilles Peterson en Jamie Cullum, was genomineerd voor een Mercury Prize en trad op met Tony Allen en Grace Jones. We spraken Eska over haar nieuwe stappen.

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]