fbpx

Wednesday 30 January

Tickets

Dayna Kurtz

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 20,- (pre-sale) / € 20,50 (door)

Tickets

In de States is ze iets te edgy voor een grote doorbraak – met haar genre, een mix van blues, jazz, folk, chanson én een ongezouten mening, is ze een outlaw, zegt ze zelf – maar hier in Nederland weet men de muziek van singer-songwriter Dayna Kurtz wel te waarderen. Sinds haar hit ‘Love Gets In The Way’ in 2003 heeft ze een groep trouwe fans die juist waarderen dat ze precies zegt waar het op staat.

Ook al is Kurtz niet zo big in Amerika als in Europa, ze trad er al op met o.a. Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Met die laatste is ze trouwens erg close en heeft ze meerdere tracks opgenomen. Naast eigen composities vertolkt Kurtz classics, maar dan in een jazz-, folk-, pop- en bluesjas.

On stage gaat ze all-out met haar warme, intense stem en krachtige gitaar. Dit leverde al een reeks magische concerten op, waaronder haar tour door Nederland in 2016. Kurtz draagt Nederland sowieso een warm hart toe: “I will always love you best for giving a shit about my music first and making excellent coffee besides.” Niet gek dat ze de opnamen van haar Nederlandse tour gebruikte voor de live-albums Here Vol. 1 en Here Vol. 2 (waar je een paar classic tearjerkers op vindt). Woensdag 30 januari komt ze BIRD betoveren (en misschien wel een beetje laten huilen)!

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 07 May

Tourist Le MC BIRD Rotterdam

Tourist LeMC

Hiphop of toch kleinkunst? Bij Tourist LeMC wegen ze allebei even zwaar mee. De rappende troubadour uit Antwerpen staat op […]

Wednesday 29 May

Nick Mulvey BIRD Rotterdam

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster.

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.