Wednesday 30 January

Dayna Kurtz

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 19,50 (pre-sale) / € 20,50 (door)

In de States is ze iets te edgy voor een grote doorbraak – met haar genre, een mix van blues, jazz, folk, chanson én een ongezouten mening, is ze een outlaw, zegt ze zelf – maar hier in Nederland weet men de muziek van singer-songwriter Dayna Kurtz wel te waarderen. Sinds haar hit ‘Love Gets In The Way’ in 2003 heeft ze een groep trouwe fans die juist waarderen dat ze precies zegt waar het op staat.

Ook al is Kurtz niet zo big in Amerika als in Europa, ze trad er al op met o.a. Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Met die laatste is ze trouwens erg close en heeft ze meerdere tracks opgenomen. Naast eigen composities vertolkt Kurtz classics, maar dan in een jazz-, folk-, pop- en bluesjas.

On stage gaat ze all-out met haar warme, intense stem en krachtige gitaar. Dit leverde al een reeks magische concerten op, waaronder haar tour door Nederland in 2016. Kurtz draagt Nederland sowieso een warm hart toe: “I will always love you best for giving a shit about my music first and making excellent coffee besides.” Niet gek dat ze de opnamen van haar Nederlandse tour gebruikte voor de live-albums Here Vol. 1 en Here Vol. 2 (waar je een paar classic tearjerkers op vindt). Woensdag 30 januari komt ze BIRD betoveren (en misschien wel een beetje laten huilen)!

View agenda

Have A Look At This

Friday 25 January

Jack Broadbent BIRD Rotterdam

Jack Broadbent

Velen noem hem “The new master of the slide guitar”, Bootsy Collins noemt hem simpelweg “The real thang”. Maak kennis met […]

Saturday 16 February

Maan BIRD Rotterdam

Maan

Zangeres Maan nam de hitlijsten over met het door Hardwell geproduceerde ‘Perfect World‘: een hybrid tussen een pianoballade en een dance-track. Maan heeft de […]

Saturday 17 August

Prince vs. Michael Jackson BIRD Rotterdam

Prince vs. Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?