fbpx

Wednesday 10 April

Tickets

DAWN

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, daarna als onderdeel van Diddy-Dirty Money. Maar alles viel pas echt op zijn plek toen ze in 2011 besloot solo te gaan. Inmiddels wordt de Amerikaanse gezien als een van de meest onderscheidende r&b-artiesten van dit tijdperk.

Genderless, colourless and genreless

Op onafhankelijke en vooral onvermoeibare wijze heeft DAWN een eigen stijl ontwikkelt die ze zelf omschrijft als “genderless, colourless and genreless”. Met haar veelgeprezen album-trilogie bestaande uit Goldenheart, Blackheart en Redemption heeft ze de grenzen van de r&b op briljante manieren verkend. Haar inspiratie haalt ze uit experimentele, toekomstgerichte elektronische muziek en mythologische verhalen. Resultaat: props van o.a. NY Times, FACT, The Guardian, Pitchfork & Rolling Stone.

Onlangs verscheen DAWNs laatste album new breed, waarop ze met klassiekere elementen uit funk, soul en hiphop, en instrumentals van Hudson Mohawke en Cole M.N.G. volgens Resident Advisor strakker, sterker en zelfverzekerder dan ooit klinkt.

Article

It’s a new day, with the same DAWN!

Al heel wat singles, ep’s en albums verder in the game, is ze klaar voor tours over de hele wereld… waaronder dus Rotterdam op 10 april!

Video

Big BIRDs, Tiny Desk(s)

We houden van NPR’s Tiny Desk. Ook onze BIRD-regulars komen er graag langs voor een muzikale 9 to 5

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Saturday 20 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]