fbpx

Wednesday 05 July 2017

Tickets

North Sea Round Town

Coely

Support: Darrell Cole

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Ze stond in het voorprogramma van grootheden als Nas, Snoop Dogg en Kendrick Lamar, trad op tijdens een afterparty van Kanye West en draagt (terecht) de bijnaam ‘de Vlaamse Lauryn Hill’. Maak kennis met dé hiphop- (en soul-, funk- en r&b-) sensatie uit België: Coely!

Kendrick is fan

Zo funky en zomers als bij Coely hoor je hiphop niet vaak meer. De Antwerpse lady met Congolese roots combineert onweerstaanbare soul en r&b met vurige raps, heavy beats én een attitude om u tegen te zeggen. Dit leverde al catchy singles op zoals ‘Ain’t Chasing Pavements’ en ‘My Tomorrow’ en voorprogramma’s van sterren als Kendrick Lamar, Mos Def en De La Soul. Dat Mos Def en Kendrick een oog hebben voor live-killers blijkt: het is onmogelijk niet te viben op haar soulvolle raps. Of, zoals ze zelf zegt: “Je moet wel bewegen.” We agree, Coely, we agree…

Different Waters

Zelfs voor het verschijnen van haar eerste plaat dropte Coely al hit na hit. Het was festival- en cluborganisatoren dan ook al snel duidelijk: deze dame moet live gezien worden. Ze rockte, beatboxte en rapte van het Dour Festival tot Les Ardentes en van Eurosonic tot Berlin Festival. Met al die ervaringen op zak dook ze de studio in. Het resultaat? De plaat Different Waters, die ze begin dit jaar presenteerde in een uitverkocht Ancienne Belgique. Written in Music had er (naast een 4/5 rating) het volgende over te zeggen: “Coely bewijst met haar bijzonder straf debuut dat ze een artieste is met een enorm potentieel. Of het nu rap, soul, hip-hop, gospel, r&b of zelfs beatbox is, ze heeft het in haar unieke stem.”

Coely is onderdeel van het programma van North Sea Round Town. Bekijk het complete programma op www.northsearoundtown.nl.

NSRT_LOGO_ZW_POS

Playlist

Coely vs. The Rest

We hebben de covers voor jou op een rijtje gezet. Kijk, luister en vergelijk!

View agenda

Have A Look At This

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!

Saturday 13 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: BoogieBall!