fbpx

Sunday 10 November

Christian Scott

at Lantarenvenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 23,50 (pre-sale) / € 22,- (door)

Tickets

Trompettist (én composer én producer) Christian Scott, a.k.a. jazz’s young style god, a.k.a. het wonderkind uit New Orleans hoeft geen introductie meer. Als vaandeldrager van Stretch Music laat hij de toekomst van jazz zien: uitgerekt, met volop ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. En nu, in 2019 gaat hij weer terug naar zijn roots met Ancestral Recall. Hoe dat klinkt hoor je 10 november in LantarenVenster!

Jazz’s Young Style God

Christian Scott begon zijn muzikale opvoeding onder begeleiding van zijn oom, saxofonist Donald Harrison, toen hij pas dertien jaar was. Na het behalen van zijn diploma aan het New Orleans Center of Creative Arts, ontving hij een volledige beurs voor Berklee College of Music. En eenmaal uit de schoolbanken ging  hij meteen de planken op met o.a. McCoy Tyner, Prince, Marcus Miller, Thom Yorke, Mos Def en Solange.

Uitgerekte jazz

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. Dit nieuwe genre, waar Christian een van de vaandeldragers van is, heeft zijn wortels wel in jazz, maar is verder genreblind. De thema’s in zijn muziek zijn dan ook actueel en vaak politiek getint: van institutioneel racisme tot het homohuwelijk tot orkaan Katrina. Live schreeuwt en fluistert hij door zijn trompet heen, spoort hij je aan tot dansen én nadenken en laat je de toekomst van jazz zien.

Line-up

Christian Scott aTunde Adjuah: trumpet, reverse bügel, sirenette
Logan Richardson: sax
Lawrence Fields: keys
Max Mucha: bass
Corey Fornville: drums
Weedie Braimah: percussion

Video

BIRD.tv: Christian Scott

Met BIRD.tv beleef je een concert niet alleen vanaf de eerste rij maar óók backstage!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Greyheads-at-BIRD-1660

Greyheads

Greyheads is Rotterdam, en Rotterdam is Greyheads: een echte culturele melting pot, ruw en eigentijds. De band weerspiegelt haar thuisstad in de muziek die ze brengt, met als basis de wisselwerking tussen jazz en hiphop.

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van […]