fbpx

Sunday 10 November

Tickets

Christian Scott

at Lantarenvenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 23,50 (pre-sale) / € 22,- (door)

Tickets

Trompettist (én composer én producer) Christian Scott, a.k.a. jazz’s young style god, a.k.a. het wonderkind uit New Orleans hoeft geen introductie meer. Als vaandeldrager van Stretch Music laat hij de toekomst van jazz zien: uitgerekt, met volop ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. En nu, in 2019 gaat hij weer terug naar zijn roots met Ancestral Recall. Hoe dat klinkt hoor je 10 november in LantarenVenster!

Jazz’s Young Style God

Christian Scott begon zijn muzikale opvoeding onder begeleiding van zijn oom, saxofonist Donald Harrison, toen hij pas dertien jaar was. Na het behalen van zijn diploma aan het New Orleans Center of Creative Arts, ontving hij een volledige beurs voor Berklee College of Music. En eenmaal uit de schoolbanken ging hij meteen de planken op met o.a. McCoy Tyner, Prince, Marcus Miller, Thom Yorke, Mos Def en Solange.

Uitgerekte jazz

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen. Dit nieuwe genre, waar Christian een van de vaandeldragers van is, heeft zijn wortels wel in jazz, maar is verder genreblind. De thema’s in zijn muziek zijn dan ook actueel en vaak politiek getint: van institutioneel racisme tot het homohuwelijk tot orkaan Katrina. Live schreeuwt en fluistert hij door zijn trompet heen, spoort hij je aan tot dansen én nadenken en laat je de toekomst van jazz zien.

Line-up

Christian Scott aTunde Adjuah: trumpet, reverse bügel, sirenette
Logan Richardson: sax
Lawrence Fields: keys
Max Mucha: bass
Corey Fornville: drums
Weedie Braimah: percussion

Video

BIRD.tv: Christian Scott

Met BIRD.tv beleef je een concert niet alleen vanaf de eerste rij maar óók backstage!

View agenda

Have A Look At This

Sunday 19 May

Darren Gardner & Preetam

Jouw enige taak deze middag: sit back and relax. Want iedere laatste zondag van de maand presenteert Sophia singer-songwriters in een intieme setting

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.