Friday 04 March 2016

Tickets

Charl Delemarre

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Tickets: € 8,- (pre-sale) / € 11,- (door)
CJP: € 7,- (pre-sale) / € 9,- (door)

Leren gitaarspelen tijdens een rondreis door India, het uitbrengen van een ep, Bekentenis, het winnen van De Grote Prijs van Nederland en het tot vier maal toe optreden bij kijkcijferbom De Wereld Draait Door. Het zijn de indrukwekkende palmares van de slechts 25-jarige singer-songwriter, Charl Delemarre. In 2016 voegt hij daar een nationale toer aan toe en uiteraard staat Rotterdam op de lijst. Deze vrijdagavond doet hij zijn bekentenissen in BIRD.

Heimelijke bekentenissen

Dat singer-songwriter Charl Delemarre niet van de gebaande paden houdt is wel duidelijk. Na het behalen van zijn diploma zocht hij geen werk maar de eerste (en goedkoopste) ticket naar India en reisde er wanderlustig op los. Zijn enige compagnons, een notitieblok en gitaar, vertrouwde hij zijn meest persoonlijke bevindingen en observaties toe. Deze bekentenissen groeiden uit tot volwaardige nummers en deze nummers groeiden uit tot een ep, Bekentenis.

Publiekelijke bekentenissen

Het werd tijd om buiten de vier muren te treden en met Bekentenis en een geoorloofde dosis zelfverzekerdheid schreef hij zich in voor het prestigieuze De Grote Prijs van Nederland 2014. “Bomvol kwaliteit”, “Hier zit een hit in!”, “Puur en openhartig” en “De kern staat als een huis!” is slechts een greep uit de lofprijzingen van de jury. Deze grote prijs sleepte hij uiteindelijk ook in de wacht. Een prestatie die uiteindelijk de talentscouts van NPO bereikte en resulteerde in vier (!) optredens bij De Wereld Draait Door. In 2016 toert Charl door heel Nederland in kleine, intieme clubs en doet daarbij natuurlijk ook BIRD aan.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 07 May

Tourist Le MC BIRD Rotterdam

Tourist LeMC

Hiphop of toch kleinkunst? Bij Tourist LeMC wegen ze allebei even zwaar mee. De rappende troubadour uit Antwerpen staat op […]

Wednesday 29 May

Nick Mulvey BIRD Rotterdam

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!