fbpx

Thursday 07 May 2015

Keep it Movin' presents

Black Milk

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Curtis Cross, aka Black Milk, is een Detroitse producer en mc. Beïnvloed door J Dilla, maar ook door Pete Rock en The Roots, maakt hij headbangers die de muziekgeschiedenis van Detroit samenvatten: rauw, ruig en soulvol tegelijkertijd. Naast J Dilla werkte hij samen met o.a. Elzhi, Royce da 5‘9” en Guilty Simpson en gaf hij de afgelopen jaren fenomenale live-optredens met zijn band Nat Turner.

Vroege Detroitse invloeden

Er zijn maar weinig artiesten in de hiphopscene die uitblinken in zowel mc-en als produceren, maar Black Milk mag zich tot dit exclusieve groepje rekenen. Dit beseften ook de leden van Slum Village, die na het horen van een aantal van zijn producties prompt besloten een aantal nummers met hem op te nemen. Hiermee kreeg Black Milk de kans samen te werken met J Dilla, een van de beste producers die Detroit heeft voortgebracht. Aan de jazzy beats van Black Milk is goed te horen dat hij is beïnvloed door J Dilla, maar ook door onder anderen Pete Rock, The Roots, A Tribe Called Quest en De La Soul.

Geniale mc(‘s)

Na intensief met Slum Village gewerkt te hebben besloot Black Milk zijn eigen pad te volgen. Met Young RJ en Fat Ray startte hij een nieuw project: B.R. Gunna. Ook verscheen er een album: Dirty District Vol. 2. Dat het concept collabo’s-met-andere-geniale-mc’s hem wel ligt blijkt uit de samenwerkingen die volgen: met o.a. Elzhi, Royce da 5‘9”, Sean Price, Guilty Simpson en Canibus. Ook zijn soloalbums en live-optredens blinken uit in genialiteit. Zijn laatste album, If There’s a Hell Below, werd door velen als een van de beste hiphopalbums van 2014 bestempeld en zijn internationale optredens met live-band blijken overal een succesformule te zijn. Noteer 7 mei dus met blokletters in je agenda, dit mag je niet missen!

Line-up

Black Milk: vocals
Zebulon Horton: drums
AB: keys en vocals*
Malik Hunter: bas

*Zanger, keyboardspeler en drummer Aaron Abernathy verzorgt het voorprogramma.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Monday 21 October

Slowthai BIRD Rotterdam

Slowthai

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch […]