Friday 23 September 2016

BIRD Summer Stage

Start

19:00 (doors: 17:30)

Ticket prices

Gratis

Met Summer Stage presenteert BIRD dé muzikale beloften van 2017. Op vrijdag 23 september toveren we het terras van Station Hofplein om tot een intiem buitenpodium. Kom kennismaken met Funky Organizers, James & Black en KEMS en vergeet niet aan te schuiven bij een van de lange tafels van Kanen Bij of te genieten van een pizza uit onze eigen Italiaanse houtoven.

The Funky Organizers

Stop vijf jonge muzikanten in een hok. Met hun instrument. Gooi de sleutel weg. Laat het geheel een tijdje sudderen. Wat gebeurt er als je ze weer vrijlaat? Ze maken muziek alsof hun leven ervan afhangt… The Funky Organizers hebben het aan den lijve ondervonden (in overdrachtelijke zin, hopen we…). De band speelt eigen werk, dat ontstaan is uit spontane jams of een briljante ingeving van een van de bandleden. Het resultaat? Groovende funk en oldschool gemixt met moderne sounds.

James & Black

Bruce James en Bella Black sloegen de muzikale handen ineen in Austin, Texas en in hun sound hoor je definitely de zuidelijke soul van Texas, New Orleans en Memphis terug. Het fundament van hun muziek is echter geen sound of genre, maar bestaat uit hun stemmen, verhalen en vooral liedjes. Alles draait om het liedje! Inmiddels woont het duo alweer een aantal jaar in Europa, waar ze speelden op o.a. het Summer Jazz Festival in Leiden, het Porretta Soul Festival in Italië en het Barcelona International Jazz Festival.

KEMS

Producer, vocalist en spokenwordartiest KEMS groeide op in Rotterdam en ontving zijn muzikale opvoeding tijdens de vele feestjes die zijn ouders thuis organiseerden. Hij leerde zichzelf percussie en gitaar spelen en ontwikkelde in de loop van de tijd skills op het gebied van producing, songwriting en zang. In zijn sound vind je alles van house en hiphop tot afro, bossa en latin.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 25 October

Kamaal Williams BIRD Rotterdam

Kamaal Williams

Kamaal Williams is het nieuwste project onder leiding van UK-jazz-cat en producer Henry Wu. Als het brein achter Yussef Kamaal […]

Friday 26 October

Ge-Ology BIRD Rotterdam

Ge-ology

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes gemaakt worden.

Tuesday 30 October

Nakhane_BIRD_Rotterdam

Nakhane

Nakhane vliegt van Joburg naar Rotterdam, besprenkelt BIRD met zijn magic fairy dust en tovert de dansvloer om tot ‘a […]