fbpx

Friday 23 September 2016

Gratis

BIRD Summer Stage

Start

19:00 (doors: 17:30)

Ticket prices

Gratis

Met Summer Stage presenteert BIRD dé muzikale beloften van 2017. Op vrijdag 23 september toveren we het terras van Station Hofplein om tot een intiem buitenpodium. Kom kennismaken met Funky Organizers, James & Black en KEMS en vergeet niet aan te schuiven bij een van de lange tafels van Kanen Bij of te genieten van een pizza uit onze eigen Italiaanse houtoven.

The Funky Organizers

Stop vijf jonge muzikanten in een hok. Met hun instrument. Gooi de sleutel weg. Laat het geheel een tijdje sudderen. Wat gebeurt er als je ze weer vrijlaat? Ze maken muziek alsof hun leven ervan afhangt… The Funky Organizers hebben het aan den lijve ondervonden (in overdrachtelijke zin, hopen we…). De band speelt eigen werk, dat ontstaan is uit spontane jams of een briljante ingeving van een van de bandleden. Het resultaat? Groovende funk en oldschool gemixt met moderne sounds.

James & Black

Bruce James en Bella Black sloegen de muzikale handen ineen in Austin, Texas en in hun sound hoor je definitely de zuidelijke soul van Texas, New Orleans en Memphis terug. Het fundament van hun muziek is echter geen sound of genre, maar bestaat uit hun stemmen, verhalen en vooral liedjes. Alles draait om het liedje! Inmiddels woont het duo alweer een aantal jaar in Europa, waar ze speelden op o.a. het Summer Jazz Festival in Leiden, het Porretta Soul Festival in Italië en het Barcelona International Jazz Festival.

KEMS

Producer, vocalist en spokenwordartiest KEMS groeide op in Rotterdam en ontving zijn muzikale opvoeding tijdens de vele feestjes die zijn ouders thuis organiseerden. Hij leerde zichzelf percussie en gitaar spelen en ontwikkelde in de loop van de tijd skills op het gebied van producing, songwriting en zang. In zijn sound vind je alles van house en hiphop tot afro, bossa en latin.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 04 August

Lee Fields BIRD Rotterdam

Lee Fields

Lee Fields begon zijn carrière zo’n 50 jaar geleden, maar zijn schorre en tegelijkertijd tedere James Brownachtige stem is nog altijd niet weg te denken uit soul- en funkland. 

Saturday 10 August

Blijdorp BIRD Rotterdam

Blijdorp Festival

Ook BIRD trekt er op uit dit festivalseizoen en op 10 augustus strijken we neer in Blijdorp met onze eigen stage. You know it’s good!

Saturday 17 August

Clubavond Prince vs Michael Jackon, BIRD

Prince vs Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?