Wednesday 06 January 2016

Gratis

BIRDsessions

BINK, Emiel van Rijthoven & Kasper Kalf

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Voor de eerste sessie van het nieuwe jaar heeft Niek de Bruijn muzikanten uit verschillende scenes bijeengebracht. De gemene deler? Ze maken allemaal deel uit van de nieuwe band van Edisonwinnaar Bart Wirtz. Percussionist en elektronica-man Frank Wienk, beter bekend als BINK, is over de hele wereld bekend met zijn soloproject BINKBEATS. De toetsen worden dit keer bemand door Emiel van Rijthoven die onder andere samenwerkte met Waylon. De bassist van de avond, Kasper Kalf, werkte samen met onder anderen Hans Teeuwen en Pete Philly.

Line-up

BINK (Frank Wienk): percussie en elektronica
Emiel van Rijthoven: keys
Kasper Kalf: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Friday 12 April

Lefto BIRD Rotterdam

LeFtO

Dj-icoon, producer en organisator LeFtO is één van de meest toonaangevende dj’s van dit moment.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.