fbpx

Wednesday 06 January 2016

Gratis

BIRDsessions

BINK, Emiel van Rijthoven & Kasper Kalf

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Voor de eerste sessie van het nieuwe jaar heeft Niek de Bruijn muzikanten uit verschillende scenes bijeengebracht. De gemene deler? Ze maken allemaal deel uit van de nieuwe band van Edisonwinnaar Bart Wirtz. Percussionist en elektronica-man Frank Wienk, beter bekend als BINK, is over de hele wereld bekend met zijn soloproject BINKBEATS. De toetsen worden dit keer bemand door Emiel van Rijthoven die onder andere samenwerkte met Waylon. De bassist van de avond, Kasper Kalf, werkte samen met onder anderen Hans Teeuwen en Pete Philly.

Line-up

BINK (Frank Wienk): percussie en elektronica
Emiel van Rijthoven: keys
Kasper Kalf: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).