fbpx

Wednesday 06 January 2016

Gratis

BIRDsessions

BINK, Emiel van Rijthoven & Kasper Kalf

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Voor de eerste sessie van het nieuwe jaar heeft Niek de Bruijn muzikanten uit verschillende scenes bijeengebracht. De gemene deler? Ze maken allemaal deel uit van de nieuwe band van Edisonwinnaar Bart Wirtz. Percussionist en elektronica-man Frank Wienk, beter bekend als BINK, is over de hele wereld bekend met zijn soloproject BINKBEATS. De toetsen worden dit keer bemand door Emiel van Rijthoven die onder andere samenwerkte met Waylon. De bassist van de avond, Kasper Kalf, werkte samen met onder anderen Hans Teeuwen en Pete Philly.

Line-up

BINK (Frank Wienk): percussie en elektronica
Emiel van Rijthoven: keys
Kasper Kalf: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van […]

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!