Wednesday 06 January 2016

BIRDsessions

BINK, Emiel van Rijthoven & Kasper Kalf

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom is BIRD iedere week de plek voor de enige sessie in Rotterdam die ertoe doet.

Voor de eerste sessie van het nieuwe jaar heeft Niek de Bruijn muzikanten uit verschillende scenes bijeengebracht. De gemene deler? Ze maken allemaal deel uit van de nieuwe band van Edisonwinnaar Bart Wirtz. Percussionist en elektronica-man Frank Wienk, beter bekend als BINK, is over de hele wereld bekend met zijn soloproject BINKBEATS. De toetsen worden dit keer bemand door Emiel van Rijthoven die onder andere samenwerkte met Waylon. De bassist van de avond, Kasper Kalf, werkte samen met onder anderen Hans Teeuwen en Pete Philly.

Line-up

BINK (Frank Wienk): percussie en elektronica
Emiel van Rijthoven: keys
Kasper Kalf: bas
Niek de Bruijn: drums

View agenda

Have A Look At This

Saturday 06 February

Martin Lawrence

Ambrose Akinmusire, Mike Aaberg en Thomas Pridgen kennen elkaar sinds hun jeugd, maar Martin Lawrence is hun eerste muzikale samenwerking. […]

Wednesday 17 February

Jamison Ross

Some have it all. Jamison Ross won de Thelonious Monk Award voor zijn werk achter de drumkit. Maar tot ieders […]

Tuesday 29 March

Robert Glasper Experiment