Wednesday 09 March 2016

Sold Out

Bilal

Unplugged

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Neosoulicoon Bilal komt naar Rotterdam! Deze Grammy nominee is eigenhandig verantwoordelijk voor de herdefinitie van neosoul, zoals hij laat zien op zijn laatste album In Another Life. Hierop vind je invloeden van soulful punk, indie en rock, oftewel neoneosoul. In BIRD zal hij tracks van deze plaat, maar ook Bilal-classics, herinterpreteren voor een exclusieve, akoestische set.

De Bilal van vroeger

Sinds de release van Bilals debuutalbum First Born Second in 2001, is de Amerikaanse singer-songwriter, muzikant, producer en Grammy-genomineerde niet meer weg te denken uit de playlist van de doorgewinterde neosoulfan. De klassiek geschoolde stemvirtuoos brak door met de singles ‘Soul Sistah’, ‘Last Lane’ en ‘Best Friends’ en kan Erykah Badu, Janelle Monáe en Q-Tip tot zijn fans rekenen. Daarnaast werkte hij samen met o.a. Jay Z, Beyoncé, Common, Guru, J Dilla, Robert Glasper en The Roots.

De Bilal van nu

Make no mistake, Bilal is niet alleen een artiest waarop je met weemoed terugkijkt. Fast forward vier albums en we zien een transformatie van neosoulartiest naar iemand die het genre herdefinieert. Zijn laatste album, In Another Life (geproduceerd door soulbrother #1, Adrian Younge), combineert de experimentele en arty invloeden van rock, indie en punk. Met dit nieuwe, muzikale vocabulaire tot zijn beschikking, vindt Bilal niet alleen zichzelf opnieuw uit maar het gehele neosoulgenre. En op deze nieuw ingeslagen weg komt hij veel gelijkgezinden tegen. Zit je bijvoorbeeld al de hele week met Kendricks Lamars ‘These Walls’ (“I love it when I’m in it, I love it when I’m in it”) in je hoofd? De ear-catching chorus wordt ingezongen (en kon ook alleen maar ingezongen worden) door Bilal himself. De zanger drukt zijn unieke stempel op verschillende nummers van het alom gerespecteerde album To Pimp A Butterfly. Deze avond brengt hij zijn nummers terug tot de kern met een speciale akoestische set.

 

Playlist

10 tracks die minder goed klinken zonder Bilal

We weten allemaal dat Bilal (ongepolijste) juweeltjes van vocalen dropt. Jouw favoriete muzikanten weten dat ook

Interview

Six Degrees of Gilles Peterson

Als je naar muziekgoeroe Gilles Peterson en de programmering van BIRD in 2016 kijkt, kun je maar één conclusie trekken: […]

View agenda

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Wednesday 10 April

Dawn Richards BIRD Rotterdam

DAWN

When it comes to music, DAWN means business! Back in the days als één van de leden van Danity Kane, […]