Tuesday 29 January

BIGYUKI

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 8,50 (pre-sale only)

Genre

Lange tijd werd hij gezien als “NYC’s musical secret weapon”, maar met de collabs en projecten die BIGYUKI ondertussen onder zijn naam heeft staan, is dat geheim al lang verklapt. Zo werkte hij regelmatig met hiphopartiesten als Talib Kweli en Matisyahu en leverde zijn groovy bijdragen aan de langverwachte terugkeer van A Tribe Called Quest (We Got It From Here… Thank You 4 Your Service.) en J. Cole’s 4 Your Eyez Only. De keyboard-virtuoos komt oorspronkelijk uit Japan, is klassiek geschoold in Boston en woont tegenwoordig in the Big Apple.

BIGYUKI maakt een spannende sprong in de toekomst door elementen uit jazz, klassiek, hiphop, soul, rock en electronica in zijn composities te verwerken. Een unieke mix van stijlen en inspiraties waarmee hij de altijd veranderende grenzen van (jazz)muziek blijft pushen. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij collega-kunstenaars als Q-Tip, Bilal, Marcus Strickland en Mark Guiliana.

Live maakt hij, ondersteund door een drummeren een gitarist, van ieder podium zijn speeltuin. Moeilijk te geloven dat een trio zo’n massief geluid weet te produceren. You gotta come see it to believe it!

View agenda

Have A Look At This

Friday 22 February

Maisha BIRD Rotterdam Jazz Nubya Garcia

Maisha

Getekend bij Gilles Petersons Brownswood Recordings, lovende recensies en een ijzersterke live-reputatie: van alle pareltjes die de bruisende Londense jazzscene […]

Friday 15 March

Nightmares On Wax BIRD Rotterdam

Nightmares on Wax

This is not a dream! Nightmares on Wax komt op 15 maart naar BIRD!

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]