fbpx

Tuesday 29 January

Tickets

BIGYUKI

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 8,50 (pre-sale only)

Tickets

Genre

Tell your friends

Lange tijd werd hij gezien als “NYC’s musical secret weapon”, maar met de collabs en projecten die BIGYUKI ondertussen onder zijn naam heeft staan, is dat geheim al lang verklapt. Zo werkte hij regelmatig met hiphopartiesten als Talib Kweli en Matisyahu en leverde zijn groovy bijdragen aan de langverwachte terugkeer van A Tribe Called Quest (We Got It From Here… Thank You 4 Your Service.) en J. Cole’s 4 Your Eyez Only. De keyboard-virtuoos komt oorspronkelijk uit Japan, is klassiek geschoold in Boston en woont tegenwoordig in the Big Apple.

BIGYUKI maakt een spannende sprong in de toekomst door elementen uit jazz, klassiek, hiphop, soul, rock en electronica in zijn composities te verwerken. Een unieke mix van stijlen en inspiraties waarmee hij de altijd veranderende grenzen van (jazz)muziek blijft pushen. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij collega-kunstenaars als Q-Tip, Bilal, Marcus Strickland en Mark Guiliana. 

Live maakt hij, ondersteund door een drummeren een gitarist, van ieder podium zijn speeltuin. Moeilijk te geloven dat een trio zo’n massief geluid weet te produceren. You gotta come see it to believe it!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!