fbpx

Tuesday 29 January

BIGYUKI

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 8,50 (pre-sale only)

Tickets

Genre

Tell your friends

Lange tijd werd hij gezien als “NYC’s musical secret weapon”, maar met de collabs en projecten die BIGYUKI ondertussen onder zijn naam heeft staan, is dat geheim al lang verklapt. Zo werkte hij regelmatig met hiphopartiesten als Talib Kweli en Matisyahu en leverde zijn groovy bijdragen aan de langverwachte terugkeer van A Tribe Called Quest (We Got It From Here… Thank You 4 Your Service.) en J. Cole’s 4 Your Eyez Only. De keyboard-virtuoos komt oorspronkelijk uit Japan, is klassiek geschoold in Boston en woont tegenwoordig in the Big Apple.

BIGYUKI maakt een spannende sprong in de toekomst door elementen uit jazz, klassiek, hiphop, soul, rock en electronica in zijn composities te verwerken. Een unieke mix van stijlen en inspiraties waarmee hij de altijd veranderende grenzen van (jazz)muziek blijft pushen. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij collega-kunstenaars als Q-Tip, Bilal, Marcus Strickland en Mark Guiliana. 

Live maakt hij, ondersteund door een drummeren een gitarist, van ieder podium zijn speeltuin. Moeilijk te geloven dat een trio zo’n massief geluid weet te produceren. You gotta come see it to believe it!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Wednesday 06 November

Angel Bat Dawid BIRD Rotterdam

Angel Bat Dawid

Chicago’s sprituele jazz-savior, Angel Bat Dawid, komt naar Rotterdam! De klarinettist, zangeres en muzikale waarzegster groeide binnen no-time uit tot […]