Tuesday 29 January

Tickets

BIGYUKI

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 8,50 (pre-sale only)

Genre

Lange tijd werd hij gezien als “NYC’s musical secret weapon”, maar met de collabs en projecten die BIGYUKI ondertussen onder zijn naam heeft staan, is dat geheim al lang verklapt. Zo werkte hij regelmatig met hiphopartiesten als Talib Kweli en Matisyahu en leverde zijn groovy bijdragen aan de langverwachte terugkeer van A Tribe Called Quest (We Got It From Here… Thank You 4 Your Service.) en J. Cole’s 4 Your Eyez Only. De keyboard-virtuoos komt oorspronkelijk uit Japan, is klassiek geschoold in Boston en woont tegenwoordig in the Big Apple.

BIGYUKI maakt een spannende sprong in de toekomst door elementen uit jazz, klassiek, hiphop, soul, rock en electronica in zijn composities te verwerken. Een unieke mix van stijlen en inspiraties waarmee hij de altijd veranderende grenzen van (jazz)muziek blijft pushen. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij collega-kunstenaars als Q-Tip, Bilal, Marcus Strickland en Mark Guiliana. 

Live maakt hij, ondersteund door een drummeren een gitarist, van ieder podium zijn speeltuin. Moeilijk te geloven dat een trio zo’n massief geluid weet te produceren. You gotta come see it to believe it!

View agenda

Have A Look At This

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]