fbpx

Wednesday 02 November 2016

Tickets

MTV MUSIC WEEK

Beyond The Beat

w/ Jazzy Jeff & Buddha Stretch

Start

18:00

Ticket prices

€ 7,- (pre-sale) / € 10,- (door) / € 20,- (incl. buffet)

Tickets

Genre

Tell your friends

Tijdens de MTV Music Week presenteren 45 Live, HipHopHuis en BIRD de eerste editie van Beyond the Beat, een nieuw multidisciplinair programma waarin dans- en muziekcultuur hand in hand in gaan. Deze eerste editie staat geheel in het teken van het iconische musicvideoprogramma Yo! MTV Raps. Met een mural (graffiti), paneldiscussie (knowledge), dance jam (b-boying), live-tribute aan de sample (dj’ing) en afterparty (mc’ing & dj’ing) hebben we alle vijf pillars of hiphop gecoverd. Special guests op deze avond zijn nineties-icoon Jazzy Jeff en de legendarische hiphopdanser Buddha Stretch.

Talk the Talk

Paneldiscussie over de invloed van Yo! MTV Raps
Tijdens Talk the Talk gaan special guests Jazzy Jeff, Buddha Stretch, E-Life, Saul van Stapele en publiek in gesprek over de impact die MTV’s Yo! MTV Raps had op de hiphopscene in de nineties (en ver daarna). Voorafgaand is er een buffet, check hiervoor de food & party-ticket.
HipHopHuis: 17.30 uur – 20.00 uur

Dance jam: Wreckin Shop

Dance-off met legendarische danser Buddha Stretch
Met Wreckin Shop brengen we een eerbetoon aan de rauwe old school jams/battles van New York, in een feelgood jasje. Heavyweights als Big Daddy Kane, Das EFX, The Pharcyde en A Tribe Called Quest gebruikten dans als basis voor hun clips en creëerden zo een podium voor legendarische hiphop- en house-danscrews als Mop Top/Elite Force Crew en Misfits. Deze crews werden vereeuwigd in Wreckin Shop (Live from Brooklyn) uit 1992, een documentaire die zeer belangrijk was voor het wereldwijd verspreiden van freestyle hiphop en housedans. Beyond The Beat haalt legendarische danser Buddha Stretch (Mop Top/Elite Force Crew) én de jam Wreckin Shop naar Rotterdam.
Station Hofplein: 20.00 uur – 23.00 uur

Soundtrack of a Revolution

Live-muziek (hosted by BIRDsessions)
Onder leiding van drummer Niek de Bruijn eren we de samplecultuur van hiphop met de live-tribute Soundtrack of a Revolution. Onze live-band zorgt met remakes van gesamplede classics voor een headboppende avond die tegelijk een geschiedenisles samples is.
Café BIRD: 23.00 uur – 00.00 uur

Yo! MTV Raps Tribute w/ Jazzy Jeff

Afterparty (hosted by In Living color)
Samen met de In Living Color Crew (VJ Supreme, DJ Mike Mercy & MC Gery Mendes) brengen we een eerbetoon aan Yo! MTV Raps in beeld en geluid. Met old school classics, eighties en nineties hiphop, unieke videoclips en als special guest Jazzy Jeff behind the decks. DJ Jazzy Jeff is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde hiphop-dj’s aller tijden. Heel veel hoeft er eigenlijk ook niet gezegd te worden over zijn turntable skills, die heeft hij tijdens zijn wereldwijde dj-sets al getoond. Voor wie toch meer nodig heeft, denk Jill Scott, Musiq Soulchild, The Roots, Big Daddy Kane, Rhymefest en uiteraard Will Smith.
Podiumzaal BIRD: 00.00 uur – 04.00 uur

Mural in memory of Yo! MTV Raps

Yo! MTV Raps krijgt naast het plekje in ons hart ook een spot in Rotterdam! In samenwerking met Opperclaes vereeuwigen we Yo! MTV Raps op een levensgrote mural op de zijkant van Station Hofplein.

Beyond The Beat wordt mede mogelijk gemaakt door: Rotterdam Festivals, LKCA, 45 Live, HipHopHuis, John106 en BIRD.

Article

Yo! MTV Raps: de échte Amerikaanse hiphopscene

Popjournalist Saul van Stapele blikt terug op Yo! MTV Raps, het legendarische tv-programma.

View agenda

Have A Look At This

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!

Saturday 13 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: BoogieBall!