fbpx

Thursday 23 April 2015

Tickets

Benjamin Herman Trio

w/ Daniel von Piekartz

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets

Het Benjamin Herman Trio is terug in BIRD, deze keer met de bijzonder getalenteerde, jonge pianist en zanger Daniel von Piekartz. Afgelopen jaar brachten zij samen de plaat Trouble uit, waarop ze het werk van o.a. Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone verkennen. Mét grenzeloos enthousiasme en af en toe een knipoog en een postmoderne twist.

Household name

Benjamin Herman is een household name in de jazzscene en niet alleen in die van Nederland. Hij speelde al over heel de wereld en werkte samen met artiesten als Candy Dulfer, Wouter Hamel, Trijntje Oosterhuis, Typhoon, Michiel Borstlap, Paul Weller, Misha Mengelberg en Pete Philly & Perquisite. Daarnaast speelt Herman regelmatig met het door hem opgerichte New Cool Collective en met zijn eigen trio dat naast Herman uit bassist Ernst Glerum en drummer Joost Patocka bestaat.

Jong talent

Het nieuwe album en bijbehorende toer met de jonge, getalenteerde zanger en pianist Daniel von Piekartz voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de samenwerking van Herman, Glerum en Patocka. Von Piekartz staat bekend als het best bewaarde geheim van de jazz- en soulscene en zal later dit jaar zijn eerste soloalbum uitbrengen. Maar eerst schittert hij nog met het Trio op Trouble, dat vorig jaar verscheen. Stukken van onder meer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone kregen hierop een postmoderne make-over, die ook live het missen van de laatste tram meer dan waard zijn.

Line-up

Daniel von Piekartz: zang en piano
Benjamin Herman: altsaxofoon
Ernst Glerum: bas
Joost Patocka: drums

Article

De veelzijdige samenwerkingen van Benjamin Herman

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 07 May

Tourist Le MC BIRD Rotterdam

Tourist LeMC

Hiphop of toch kleinkunst? Bij Tourist LeMC wegen ze allebei even zwaar mee. De rappende troubadour uit Antwerpen staat op […]

Wednesday 29 May

Nick Mulvey BIRD Rotterdam

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster.

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.