fbpx

Sunday 01 December

BIRD & LANTARENVENSTER PRESENTS:

JARROD LAWSON

at lantarenvenster

Start

Start 20:00 | Doors 19:00

Ticket prices

€22,- (excl servicefee)
Tickets on-sale vrijdag 27 september 10:00 uur

Tickets

Genre

Tell your friends

Hij wordt wel de ‘saviour of soul’ genoemd. Nogal een titel om op de jonge schouders mee te torsen, maar wie zijn muziek beluistert, begrijpt waar de superlatieven vandaan komen. Zondag 01 december bij Lantarenvenster.

Of Jarrod Lawson nu een ingetogen ballad speelt of met complete band een funky feestje bouwt, met zijn elastieken stembanden en virtuoze pianospel navigeert hij moeiteloos tussen diverse stijlen. Bovenal draagt het supertalent de soul van vele decennia met zich mee. Van Donny Hathaway en Marvin Gaye tot D’Angelo; Lawson eert hen zonder ooit te imiteren.

Lawson dook in 2015 uit het niets op met een debuutalbum dat de jazz- en soulwereld veroverde en lovende kritieken oogstte. De singer-songwriter en toetsenist uit Portland, Oregon bracht in 2020 zijn langverwachte tweede album Be The Change uit op het Britse Dôme Records. De titel is geïnspireerd op een beroemde uitspraak van Gandhi: ‘You can be the change you wish to see in the world.’ Lawsons kenmerkende gelaagde harmonieën en vocale frasering, zijn knappe jazz/fusion arrangementen en zijn verbluffende keyboard vaardigheden zijn duidelijk terug te vinden op het album, waarop hij ook samenwerkte met het alternatieve R&B-trio Moonchild. Op zijn laatste single ‘Next Move’, werkt hij samen met de opkomende soulzangeres Raquel Rodriguez.

Dit is een concert met staanplaatsen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon (te koop via Lantarenvenster).

Over Lantarenvenster

LantarenVenster staat bekend als de plek waar alternatieve film en de beste jazz samenkomen. Met jaarlijks meer dan 120 concerten in het genre jazz, singer-songwriter en world, wordt LantarenVenster gezien als één van de beste jazzpodia in Rotterdam. Zo is er aandacht voor zowel jong als lokaal talent. Verschillende nationale en internationale sterren waaronder Joshua Redman, John Scofield, Snarky Puppy, Brad Mehldau, Marcus Miller, Orchestra Baobab en Oumou Sangaré mochten het podium betreden.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 02 October

BIRDsessions

Maak je klaar voor een nieuwe BIRDsession! De Belgisch-Ivoriaanse zangeres is een veelzijdige vocalist en componist, die momenteel jazz studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en gevestigd is in Rotterdam. Oorspronkelijk een jazzzangeres, maar voor deze bijzondere avond breidt Maïmouna haar horizon uit met een spannende mix van R&B, soul en funk.

Thursday 17 October

Myles Sanko

Soul-lovers opgelet! Na in 2014, 2016 en 2022 de zaal gerockt (of gesould?) te hebben is Myles Sanko donderdag 17 oktober terug in BIRD. Deze lovechild of soul music bracht oktober dit jaar zijn zesde album Let It Unfold uit. Op dit album rekent Sanko af met trauma’s uit zijn kindertijd en zingt hij over zijn toekomstdromen. Het maken van de songs was therapeutische voor Sanko en geeft hem nieuwe kracht: het hielp hem om zijn kwetsbaarheden te omarmen en zijn sterke kanten te vieren. Hoe dat klinkt? Verwacht zijn usual soul, jazz, hiphop en de ritmische invloeden van zijn Ghanese roots samengesteld tot één catchy soulvolle sound.

Friday 18 October

De Nacht van de Napolitaanse Pizza

Ken je onze nacht van de Napolitaanse pizza al? Na vele uitverkochte edities organiseren we weer een Italiaanse nacht op vrijdag 18 october 2024.

Onze chef-kok en pizzaiolo staan klaar om je een avond vol smaak te bezorgen met de meest verrukkelijke Napolitaanse pizza’s en Italiaanse bites. Voor de echte liefhebbers van la dolce vita! Geniet van een welkomstdrankje, een smakelijk voorgerecht, 5 soorten Napolitaanse pizza’s om te delen én een verrassend dessert.