fbpx

Vier redenen om naar Kris Bowers te gaan

1. Hij behoort tot de nieuwe lichting jazzmuzikanten uit New York

Samen met José James, Robert Glasper, Chris Dave, Gerald Clayton en Ambrose Akinmusire maakt hij deel uit van de jonge New Yorkse jazzscene. Deze nieuwe generatie jazzmuzikanten is opgegroeid met hiphop, soul en pop en is bevriend met rappers als Mos Def en zangers als Maxwell en D’Angelo. Invloeden die je onmiskenbaar terugvindt in hun muziek.

2. Hij won de Thelonious Monk International Jazz Piano Competition

In 2011 won hij de eerste prijs in de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Piano Competition. De jury roemde zijn brede interpretatie van jazz en zijn vermogen zijn skills voor zich te laten spreken. Aretha Franklin, die in het publiek zat, was zó onder de indruk van zijn optreden dat ze hem na afloop aansprak, zijn telefoonnummer vroeg en voorstelde samen te werken.

3. Hij werkte mee aan Watch the Throne

Kris werkte mee aan Kanye West en Jay-Z’s ode aan het koninklijke leven: Watch the Throne. Hij speelde een show op het Brooklyn Hip Hop Festival, waar Busta Rhymes, Monie Love, Black Thought en Kanye West ook aanwezig waren. Na afloop werd hij gevraagd of hij mee terug wilde naar de studio om ze een avondje te helpen met een paar tracks. Eén avond werd uiteindelijk drie dagen en een platinum album dat uiteindelijk zeven Grammy-nominaties zou opleveren.

4. Hij is niet bang om uit zijn comfort zone te stappen

Kris staat vooral bekend om zijn grandioze jazznummers, maar deinst er niet voor terug eens een totaal ander muziekgenre te proberen. Dat deed hij in 2013 met het arrangeren van de muziek voor de documentaire Seeds of Time, iets wat goed aansloot op Kris’ liefde voor filmsoundtracks. Ook op zijn debuutalbum Heroes + Misfits durft hij jazz te mixen met andere stijlen. Zo vind je er het r&b-nummer ‘Wonder Love’ en het post-punknummer ‘Wake the Neighbors’.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Maak je op voor een onvergetelijke avond wanneer de legendarische DJ Marcellus Pittman de dansvloer van BIRD overneemt op vrijdag 6 mei! Pittman staat bekend om zijn unieke mixvaardigheden en aanstekelijke energie, waarmee hij house, techno, disco en funk naadloos combineert tot een onweerstaanbare sonische ervaring. Met optredens in vooraanstaande clubs over de hele wereld zoals Berghain (Berlijn) en Pigalle (Parijs), weet hij moeiteloos het publiek naar een andere dimensie te brengen. Mis deze kans niet om deze grootmeester uit Detroit aan het werk te zien en de hele nacht door te dansen op zijn opzwepende DJ set.
Support: Playing with Knives
De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Playing with Knives, een ware underground expert uit Londen. Met optredens bij Boiler Room en gedeelde podia met grootheden als Madlib, Theo Parrish en Lil Louis, staat ze garant voor een avond vol pure muzikale extase! Mis het niet en koop nu je tickets!

Saturday 06 July

Staples Jr. Singers

Een unieke kans voor liefhebbers van soul en échte authentieke Black Gospel music: de Staples Jr. Singers vereren BIRD’s podium deze zomer tijdens hun Europese tour. De familie, nu drie generaties aan muzikanten rijker, ademt Gospel en Soul al sinds de seventies. Bless your ears en grijp deze kans getuige te zijn van een onmisbaar stukje van muzikaal erfgoed. 

Wednesday 08 May

NICK ADEMA’S URBAN CHAOS

Onder leiding van de Canadese trombonist Nick Adema daagt deze Amsterdamse groep de realiteit van het stadse bestaan uit. Uiteraard met niets minder dan jazzmuziek. Deze ‘Urban Chaos’ uit zich in een frenzy van melodische en ritmische vraagstukken. Hun visie en gevoel voor jazz die wordt gevoed door de hedendaagse scene van creatieve muziek creëert hun originele sound.