De Platentas Van

LeFtO

Iedere maand neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze maand is dat LeFtO, één van de meest toonaangevende dj’s van dit moment. LeFtO’s eclectische stijl valt overal ter wereld in de smaak, van Tokyo tot Londen en van New York tot Singapore. Zijn naam is verbonden aan labels als !K7Records, Stones Throw, Jazzy Sport, Blue Note en Brownswood Recordings van Gilles Peterson. Zaterdag 23 januari speelt Lefto in BIRD!

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Aangezien ik een hele kleine familie heb, hoefde ik nooit echt familiefeestjes mee te maken, haha…

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik geloof dat het een 7” was van ‘Tarzan Boy’. De cover was een cartoon met een man verkleed als Tarzan. Geloof dat het van Baltimora was.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Als ik rebels was smeet ik eerder met spullen in mijn kamer, of weende ik uren lang tot mijn hoofd pijn deed. Ik sloot me wel vaak op met liefdesverdriet en dan had ik wel eens ‘Can We Talk’ van Tevin Campbell in mijn walkman, op cassette, opgenomen van MTV. Maar ik had ook albums op cassette van Jodeci en R. Kelly’s ‘12 Play’.

Welk nummer draaide je non-stop in de bus / het vliegtuig naar je buitenlandexcursie?

Ik had veel cassettes met nummers die ik van tv opnam. Ik had een kabel die van de televisie naar de tape deck ging, uiteindelijk waren die tapes ook de eerste tapes die ik met vrienden deelde. Veel nam ik op van de zaterdagochtendshows van Yo! MTV Raps, maar daarnaast ook nog andere, meer random dingen. Ik herinner me niet een bepaald nummer, want ik luisterde in die tijd al naar heel veel verschillende stijlen.

Door welke dj wilde je zelf ook dj worden? En welke specifieke tracks draaide hij / zij?

DJ Daddy K, die tegenwoordig een goede vriend van me is, was waarschijnlijk de eerste dj van wie ik dacht, dit wil ik ook doen. Hij was de dj van bekende rapper Benny B, hier in Franstalig België en ik zag hem elke week op tv bij de popshows. Wat hij deed met de platen fascineerde mij. Scratchen, draaien als een breaker op de platenspelers, dat was toen voor mij toverwerk.

Welk nummer zou je het liefst in je radioshow bij Studio Brussel elke week opnieuw draaien?

Wat een moeilijke vraag! Ik denk ‘You & Me (Flume Remix)’ van Disclosure, omdat die nog steeds heel veel mensen zot maakt als ik die in de club speel.

Heb je weleens een kippenvelmoment gehad tijdens een dj-set? Zo ja, waar? En welke track werd er gedraaid?

Of course! De laatste tijd doet die song van Rone, ‘Bye Bye Macadam’, het wel, vooral de break in het midden deed het onlangs heel goed in Brussel.

Als laatste, en meest interessante vraag: van welk nummer geef je niet openlijk toe dat je het graag luistert (maar komt desondanks toch in de playlist terecht).

Ik heb geen nummer waarvan ik niet openlijk zou toegeven dat ik het graag luister, eerlijk gezegd. Ik speel gewoon alles wat ik graag hoor, ook al is het raar voor iemand anders. Dan neem ik de mic en zeg ik het gewoon, haha!

share tweet
View magazine

Have A Look At This

Saturday 23 January

Lefto_Lefto_-6

Lefto

All Eyes On brengt weer een all-time-dj-hero naar Rotterdam: LeFtO. Deze Belgische dj neemt je mee op een muzikale reis […]

Friday 08 April

TheBlackMadonna_Press1

The Black Madonna, Hunee & Sassy J

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]

Friday 15 January

andres

Andrés

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]