Info

Sponsors

 


Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam wil een sterk cultureel klimaat voor Rotterdam creëren. Zij wil optimale voorwaarden scheppen voor de productie van kunst en cultuur, de toegankelijkheid ervan en voor het delen van informatie, kennis en middelen. Om dit doel te bereiken, maakt de gemeente beleid op het gebied van kunst en cultuur en zorgen ervoor dat dit beleid wordt uitgevoerd. Hiervoor stellen ze zowel structurele subsidies beschikbaar als subsidies voor de uitvoering van eenmalige projecten.

De Gemeente Rotterdam heeft BIRD opgenomen in het Cultuurplan 2013-2016 en het is mede dankzij de Gemeente Rotterdam dat BIRD de stad een programmering kan aanbieden die bestaat uit een breed jazzprogramma van hoge kwaliteit, aangevuld met een ‘black music’-popprogramma ontstaan vanuit de jazz, soul, funk, hiphop en elektronica, waarbij de nadruk ligt op de begrippen jong, actueel en talentvol.

Of zoals Antoinette Laan, wethouder Kunst en Cultuur, het motiveert in het Cultuurplan 2013 – 2016, Midden in de Stad:

Wij hechten aan een breed en divers stedelijk aanbod van concerten en presentatiemogelijkheden, van hiphop tot metal, dat aansluit bij de diversiteit van het Rotterdamse jongerenpubliek. Wij achten het in het licht daarvan van belang de infrastructuur in het middensegment van de popsector zo sterk mogelijk te positioneren. Wij stellen daarom voor (…) BIRD (…) op te nemen in het Cultuurplan.
– Cultuurplan 2013-2016, Midden in de Stad, p.31

“Podium BIRD, dat ook onder de popsector te scharen is, speelt echter naast De Doelen en LantarenVenster ook een rol van betekenis voor de ontwikkeling van de jazzmuziek en van nieuw publiek voor jazz. Het is mede om die reden dat wij BIRD opnemen in het Cultuurplan 2013-2016.”
– Cultuurplan 2013-2016, Midden in de Stad, p.31Jupiler

AB InBev Nederland ondersteunt met zijn merk Jupiler BIRD met promotionele acties. AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 200 merken en zo’n 116.000 medewerkers in meer dan 23 landen actief is. In Nederland zijn zij de nummer twee brouwerij met sterke merken zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe en Hoegaarden. In BIRD wordt in ieder geval het Belgische Jupiler geschonken van de tap.Gebiedscommissie Noord

De Gebiedscommissie Noord draagt bij aan de totstandkoming van het concertprogramma in BIRD in het culturele seizoen 2014/2015, oftewel van september 2014 tot en met juli 2015.Stichting Bevordering van Volkskracht

Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna negentig jaar van haar bestaan maakte Volkskracht van alles (mede) mogelijk. Heavymetalconcerten, circusfestivals, maar ook moestuintjes voor kinderen en de verbouwing van een grote schouwburg. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. Rotterdam is gemaakt met Volkskracht.