Robert Rook Trio

Robert Rook Trio

live
Raakvlak presents Home Grown
Thursday, 21 November, 2013 - 21:30
Met Home Grown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Met Robert Rook staat er een pianovirtuoos van internationale klasse op het podium van Home Grown. Deze Utrechtenaar begon op tienjarige leeftijd al te werken aan zijn muzikale cv en niet geheel onverdienstelijk. Zo maakte hij onder andere tv-opnamen voor Vrije geluiden en LA Jazz TV, speelde hij op North Sea Jazz Festival en was hij gastsolist bij het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw.

Als het Robert Rook Trio speelt hij samen met Thomas Winther Andersen (contrabas) en Bart van Helsdingen (drums). Het trio maakt frisse, sprankelende live-jazz vol interactie. Met pakkende swing en sfeervolle ballades weten ze hun spel te ontwikkelen in lange improvisatorische golven. Een genot om naar te luisteren. Hun nieuwe cd Momentum verschijnt in oktober en hoe die klinkt kun je een maand later horen in BIRD.

Toegang: gratis

Home Grown is kindly supported by Raakvlak.