Saturday 16 September

Princess Nokia

Start

20:30 (20:00 doors)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Genre

De nieuwe queen (en biggest badass (en favoriete tomboy)) van de New York-underground komt naar BIRD! Verwacht rhymes vol female empowerment, snoeiharde bars én een live-show waar moshes, crowdsurfs en sisterhood perfect samen gaan.

Princess Nokia

Princess Nokia is een van de alter ego’s van de New Yorkse DIY-artiest Destiny Frasqueri. Onder alter ego #1, Wavy Spice, bracht ze een aantal tracks uit terwijl ze nog in high school zat. Hierna verschenen twee mixtapes en een ep: Metallic Butterfly (“…one of the most exciting and ambitious albums to come out of the NYC underground in a long time…”, aldus Vice), Honeysuckle (onder de naam Destiny) en 1992. Tussendoor vond ze ook nog de tijd voor een feature op Ratkings track ‘Puerto Rican Judo’.

Smart Girl(s Club)

Dat Princess Nokia niet aan labels of regels doet, is duidelijk. In haar tunes mengt ze tribal beats met triphop en r&b, maar ook op het gebied van social engagement en identiteit pusht ze boundaries: ze identificeert zich als queer, een bruja en een tomboy, een feminist én een Nuyorican en is op alles even trots. Met haar feministische kunstcollectief en radioshow Smart Girls Club laat ze vrouwen op eenzelfde manier naar zichzelf kijken: niet belast maar juist empowered door je eigen complexiteit.

 

 

View agenda

Have A Look At This

Saturday 09 September

Pete Rock & CL Smooth

Het optreden op zondag 10 september was binnen no-time uitverkocht, maar gelukkig staan Pete Rock & CL Smooth open voor […]

Sunday 26 November

Chris Dave

Friday 08 December

Charles Bradley