fbpx

Friday 01 July 2016

Nick Mulvey

Support: Samuel Ford

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)

CJP: € 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Ex-Portico Quartetter Nick Mulvey verruilde de hang voor de gitaar en reist tegenwoordig door het festival- en clublandschap om zijn catchy folk met de wereld te delen. Denk opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Portico Quartet en de futuristische steeldrum

Voor Nick Mulvey thuiskwam bij de gitaar, speelde hij vijf jaar de hang voor Portico Quartet. Het typische geluid van deze, laten we zeggen, futuristische steeldrum, was essentieel voor de ontwikkeling van de Portico Quartets opzwepende jazz. Het leverde ze een Mercury Prize-nominatie en tours in verschillende clubs over de hele wereld op (waaronder BIRD!).

Ritme en minimalisme

Inmiddels heeft Nick de hang dus verruild voor de gitaar, maar zijn percussie-gen is (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. “It doesn’t have to be complex, but it has to be animated. Singer-songwriter stuff, Philip Glass – it’s all in there.”

Met in het voorprogramma de Britse singer-songwriter Samuel Ford.

Nick Mulvey is onderdeel van het programma van North Sea Round Town. Bekijk het complete programma op www.northsearoundtown.nl.

NSRT_LOGO_ZW_POS

Quiz

Nick Mulvey vs. Heavyweight Thinkers

Kun jij Nick Mulvey’s poëtische punchlines onderscheiden van de heavy blows van de grootste schrijvers? Take the test!

View agenda

Have A Look At This

Sunday 01 September

Rogê

Hij is een voor Latin Grammy genomineerde en door Brazilian Music Awards bekroonde artiest, songwriter en componist en wordt beschouwd […]

Tuesday 30 April

Togo All Stars

Clear je schedule BIRD, LantarenVenster, Rotown en MOMO Concerts presenteren op dinsdag 30 april want Togo All Stars spelen hun groovy ritmes aangevuld met jazzy horns at Lantarenvenster.⁠

Tuesday 25 June

Greg Foat

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.